Nudlar med kimchi och majs
Vad blir det för mat ikväll? Laga en het nudelrätt med kimchi och majs för en snabb middag på 30 minuter! Toppa med ett stekt ägg, salladslök och sesamfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
4 portioner
3 dl kimchi
4 dl majskorn
2 msk rapsolja
4 ägg
250 g udon- eller äggnudlar
25 g smör
2 msk japansk soja
2 finskurna salladslök
1 1/2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2108 KJ / 501 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tyckte att det var jättegott. För att få denna rätt bra kräver det nog att man har rätt kimchi, om man köper färdig.
Morgan
2024-03-11Mycket enkelt att tillaga, tillsatte tofu vilket blev väldigt gott!
Anna
2022-11-06Blev gott men gjorde några ändringar. Hade ett halvt paket bacon i kylen som jag strimlade och stekte först, sedan allt annat i samma panna (la äggen åt sidan när de var klara). +Sojabönor för mer tuggmotstånd. Blev gott men lite torrt.
Josefin
2022-10-20