Stekt lax och nudelsallad med groddar

13
2
Stekt lax och nudelsallad med groddar

En fräsch nudelsallad på gurka, morötter, äggnudlar och böngroddar som får marinera i en dressing gjord på soja, olja, sesamfrön, limesaft och vitlök. Det perfekta tillbehöret till stekt lax som du kryddar med salt och peppar. Smaklig och fräsch spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Stekt lax och nudelsallad med groddar

Ingredienser

4 portioner

Nudelsallad

1/2
gurka
2
morötter
2 msk
japansk soja
1 msk
olja
1 msk
sesamfrö
1
lime
1
vitlöksklyfta
250 g
äggnudlar
1
förp färska böngroddar (à 180 g)

Lax

4
port laxfilé (à 140 g)
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Tips

Krydda dressingen med hackad chili eller sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Alexandra

2021-05-14

Jätte gott och fräscht!

Jenni

2021-05-14

Ingen favorit i min familj

Näringsvärde per portion

Energi 2663 KJ / 634 kCal
Fett 29 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 51 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept