Stekt lax och nudelsallad med groddar

En fräsch nudelsallad på gurka, morötter, äggnudlar och böngroddar som får marinera i en dressing gjord på soja, olja, sesamfrön, limesaft och vitlök. Det perfekta tillbehöret till stekt lax som du kryddar med salt och peppar. Smaklig och fräsch spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Ingredienser
4 portioner
Nudelsallad
1/2 gurka
2 morötter
2 msk japansk soja
1 msk olja
1 msk sesamfrö
1 lime
1 vitlöksklyfta
250 g äggnudlar
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
Lax
4 port laxfilé (à 140 g)
1/2 msk olja
salt
peppar
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2663 KJ / 634 kCal
Fett29 g
Salt2.5 g
Kolhydrater51 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott 😀
Anne
2022-01-12Sååå god vardagsrätt! Kommer att göras flera gånger och passade alla i familjen. Mums! Dock kunde mannen tänka sig den snäppet starkare, och då funkar ju Ica's tips. Medan övriga familjen tyckte denna var lagom.
Katrine
2021-12-11Jätte gott och fräscht!
Alexandra
2021-05-14