Ugnsbakad kycklingfilé med tomatsås

4
1 Klimatsmart
Ugnsbakad kycklingfilé med tomatsås

Knepet med att få en riktigt saftig kyckling är att tillaga den i ugnen, och gärna ihop med en fyllning. Här fylls kycklingfiléerna med en paprikapesto, och de serveras med potatis, en sås med smak av paprika och tomat, samt en fräsch sallad. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020

Ugnsbakad kycklingfilé med tomatsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
4
kycklingfiléer
1
förp pesto paprika (à 130 g)
1 tsk
oregano
500 g
passerade tomater
1
kycklingbuljongtärning
1 tsk
paprikapulver
1
röd paprika
1/2
förp krispsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i peston.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri pesto.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Sofia

8/31/2020

För att inte gilla uppvärmd paprika, så var paprikapeston en riktig överraskning!

Näringsvärde per portion

Energi 2214 KJ / 527 kCal
Fett 20 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 48 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept