Kycklinglimpa med tomat och basilika

4
0 Klimatsmart
Kycklinglimpa med tomat och basilika

En kycklinglimpa gjord med kycklingfärs, cannellinibönor och pesto tomat blir härligt smakrik och krämig. Här äts den tillsammans med kokt potatis, en sås med smak av basilika och en sallad gjord på cosmopolitansallad, gurka och selleri. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Kycklinglimpa med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Kycklinglimpa

1
förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
500 g
kycklingfärs
1/2 dl
pesto tomat
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Sås

1/2
förp färsk basilika (à 20 g)
1
förp pastasås basilika (à 390 g)
1
cosmopolitansallad
1/2
gurka
100 g
selleristicks

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2257 KJ / 536 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept