Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Grötbröd med majsröra och kalkon

När du blir hungrig och snabbt behöver ett bra mellanmål då passar det här receptet perfekt. Det här nyckehålsmärkta mellisreceptet ger dig bra mättnad och energi. Gott bröd är grunden, på det lägger du en färskost- och majsröra och toppar med kalkon och gräslök. Klart att servera!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda majsen, färskosten och tomatpeston och bred på brödet.
  2. Skär gräslöken fint.
  3. Toppa brödet med kalkonen och gräslöken.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

  • 2 msk majskorn
  • 1 1/2 msk färskost (15%)
  • 1 tsk tomatpesto
  • 1 skiva grötbröd eller annat fullkornsbröd
  • 1/2 tsk färsk gräslök
  • 2 skivor kalkon

Näringsvärde
Per portion

Energi 661 kJ / 159 kCal