Auberginepasta med pumpakärnor

8
1 Klimatsmart
Auberginepasta med pumpakärnor

Veckans pasta serveras denna gång ihop med en tomatsås innehållande bland annat aubergine och rödlök. Koka upp och smaka av under tiden, oftast blir smakerna djupare ju längre såsen får puttra på spisen. Ät ihop med pumpakärnor eller valnötter och mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2022

Auberginepasta med pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine (à ca 250 g)
1 rödlök
1 röd paprika
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk hackad färsk basilika eller rosmarin
salt
peppar
4 port bönpasta (gärna spaghetti)
1 dl pumpakärnor eller valnötskärnor
65 g mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Rosta pumpakärnor eller valnötter snabbt i het stekpannan med lite salt.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Chatarina

2021-08-17

Fantastiskt god rätt. La på salladsost blev såå smarrigt.

Näringsvärde per portion

Energi 1889 KJ / 451 kCal
Fett 15 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 62 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden