Auberginepasta med pumpakärnor

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
1Klimatsmart
Auberginepasta med pumpakärnor

Veckans pasta serveras denna gång ihop med en tomatsås innehållande bland annat aubergine och rödlök. Koka upp och smaka av under tiden, oftast blir smakerna djupare ju längre såsen får puttra på spisen. Ät ihop med pumpakärnor eller valnötter och mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2023

Auberginepasta med pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine (à ca 250 g)
1 rödlök
1 röd paprika
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk hackad färsk basilika eller rosmarin
salt
peppar
4 port bönpasta (gärna spaghetti)
1 dl pumpakärnor eller valnötskärnor
65 g mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt god rätt. La på salladsost blev såå smarrigt.

Chatarina

2021-08-17

Näringsvärde per portion

Energi1889 KJ / 451 kCal
Fett15 g
Salt2.2 g
Kolhydrater62 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tomat- och auberginepasta med parmesan
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salsiccia med bönpasta och zuccini
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig svamppasta med dill
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linsfusilli med salsiccia och kronärtskockor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönpasta med paprika och mozzarella
Betyg 2.8 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönpasta med quorn, ärter och paprika
Betyg 4.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga