Auberginepasta med pumpakärnor

2
0 Klimatsmart
Auberginepasta med pumpakärnor

Veckans pasta serveras denna gång ihop med en tomatsås innehållande bland annat aubergine och rödlök. Koka upp och smaka av under tiden, oftast blir smakerna djupare ju längre såsen får puttra på spisen. Ät ihop med pumpakärnor och mâchesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Auberginepasta med pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
1
aubergine (à ca 250 g)
1
rödlök
1
röd paprika
3 msk
rapsolja
2
vitlöksklyftor
500 g
passerade tomater
1 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1/2
förp färsk basilika (à 20 g)
-
salt
-
peppar
4
port bönpasta (gärna fusilli)
65 g
mâchesallad
1 dl
pumpakärnor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Rosta pumpafröna snabbt i het stekpannan med lite salt.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2173 KJ / 514 kCal
Fett 21 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 60 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept