UNDER 15 MIN | Medel

Auberginepasta med pumpakärnor

Veckans pasta serveras denna gång ihop med en tomatsås innehållande bland annat aubergine och rödlök. Koka upp och smaka av under tiden, oftast blir smakerna djupare ju längre såsen får puttra på spisen. Ät ihop med pumpakärnor och mâchesallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Skär auberginen i små tärningar. Skala och hacka löken.
  3. Dela, kärna och skär paprikan i tärningar.
  4. Fräs aubergine, lök och paprika i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlök och rör i passerade tomater, vatten och smulad buljongtärning.
  5. Hacka och rör ner basilikan. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera pastan med sås, sallad och pumpakärnor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Rosta pumpafröna snabbt i het stekpannan med lite salt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine (à ca 250 g)
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 3 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
  • salt
  • peppar
  • 4 port bönpasta (gärna fusilli)
  • 65 g mâchesallad
  • 1 dl pumpakärnor

Näringsvärde
Per portion

Energi 2173 kJ / 514 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept