Skinkstroganoff med paprika

13
0
Skinkstroganoff med paprika

En snabblagad och väldigt mumsig skinkstroganoff som får en extra kick av den fylliga tomatpeston och grädden. Servera stroganoffen med fluffigt ris, krispig söt paprika, sallad och avsluta med att strö över nyhackad gräslök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Skinkstroganoff med paprika

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
ca 600 g
strimlad färsk skinka
1 msk
olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 dl
tomatpesto
-
salt och peppar
1 tsk
rödvinsvinäger
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
1
röd paprika
1
gul paprika
1
krispsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.

Gör så här

Tips

Stek paprikan och vänd sedan ner den i grytan.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2457 KJ / 587 kCal
Fett 24.8 g
Salt 2.78 g
Kolhydrater 52.1 g
Protein 37.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept