Skinkstroganoff med paprika
En snabblagad och väldigt mumsig skinkstroganoff som får en extra kick av den fylliga tomatpeston och grädden. Servera stroganoffen med fluffigt ris, krispig söt paprika, sallad och avsluta med att strö över nyhackad gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 600 g strimlad färsk skinka
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 dl tomatpesto
salt
peppar
1 tsk rödvinsvinäger
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 röd paprika
1 gul paprika
1 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2457 KJ / 587 kCal
Fett24.8 g
Salt2.78 g
Kolhydrater52.1 g
Protein37.5 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer