Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinkstroganoff med paprika

En snabblagad och väldigt mumsig skinkstroganoff som får en extra kick av den fylliga tomatpeston och grädden. Servera stroganoffen med fluffigt ris, krispig söt paprika, sallad och avsluta med att strö över nyhackad gräslök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek köttet i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg över köttet i en kastrull. Tillsätt grädden och buljongen och låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Rör ner tomatpeston. Smaka av grytan med salt, peppar och vinäger.
  4. Hacka gräslöken. Ansa och skär paprikorna och salladen i bitar.
  5. Servera grytan med paprika, sallad och ris. Strö över gräslöken.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.

Tips

Stek paprikan och vänd sedan ner den i grytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • ca 600 g strimlad färsk skinka
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 dl tomatpesto
  • salt och peppar
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 krispsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2457 kJ / 587 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept