Köttfärssås med tomatpesto
En köttfärssås smaksatt med tomatpesto kommer här! Du steker lite lök, morötter och färs en stund innan du rör ner passerade tomater och tomatpeston. Krydda med lite salt och peppar och sen är den klar! Koka pastan under tiden köttfärssåsen sjuder. Servera med rucola. Bon appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1/2 förp små morötter (à 350 g)
500 g blandfärs
1/2 msk olja
4 port tagliatelle
500 g passerade tomater
1/2 dl tomatpesto
salt
peppar
65 g rucola
För alla
Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Smaka av såsen med oregano eller basilika och lite japansk soja eller balsamvinäger för mer smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2578 KJ / 616 kCal
Fett25 g
Salt2.3 g
Kolhydrater60 g
Protein36 g
Kommentar
Supergod köttfärssås, dubblade mängden pesto, blev kanon!
Janni
2021-06-13