Morots- och ostbiffar med tomatdipp
Våga testa något nytt och bjud på dessa morot- och prästostbiffar till middag! De blir härligt orangea i färgen och får smak av bland annat chiliflakes. Ät dem gärna med nykokt ris och en len tomatdipp och krispiga salladsblad. Smakliga biffar önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Biffar
500 g morötter
300 g riven ost (Folke eller prästost)
4 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1/2 tsk chiliflakes
2 krm svartpeppar
2 krm salt
1/2 msk olja
Dipp
1 1/2 dl gräddfil
2 msk tomatpesto
1 förp krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3364 KJ / 804 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater73 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt att tillaga! Jag hoppade över saltet och minskade mängden chiliflakes så att även min 10 månaders bebis kunde äta, mycket uppskattat!
Anna
2024-09-03Hur kan jag ersätta äggen? Aquafaba binder inte som ägg. Chiafrön?
Lena
2022-08-12Hej Lena! Vi har endast provlagat med ägg och vågar inte svara på att det skulle fungera med chiafrön. Det kan bli svårt att få biffarna att hålla ihop när du steker dem. Men om du provar får du gärna skriva här hur du gjorde och hur resultatet blev. Lycka till Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-08-15Fantastiskt bra recept. - Lätt att följa och laga - Bra ingredienser - Bra som "stor-rätt" - Vi och Barnbarnen gillar det. - Vi valde mildare kryddor och - Varierade "såsen" Vi ska använda detta recept ! /Anders
Anders
2021-01-20