Ugnsbakad falukorv provencale

Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat
0
Ugnsbakad falukorv provencale

Prova en twist på den klassiska rätten korv i ugn. Smakrik kycklingkorv med zucchini, lök och tomat blir en smakrik kombination! Servera tillsammans med egeninlagd fänkål och buljongkokt potatis. Garnera med persilja.

Ugnsbakad falukorv provencale

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
1/2   zucchini
2   tomater
ca 400 g  pastasås (basilika)
500 g  kycklingstekkorv
2 tsk  torkad timjan
1 1/2 dl  riven ost

Fänkålssallad

1   fänkål
2 tsk  vinäger
1 msk  dijonsenap
1 msk  olivolja
salt och svartpeppar

Till servering

buljongkokt potatis
persilja

För alla

Kontrollera ingredienserna i buljongen, i övrigt fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ eller uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2119 KJ / 506 kCal
Fett24 g
Salt3.7 g
Kolhydrater44 g
Protein25 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Zucchini- och skinklasagne
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad lax med picklad fänkål och örtdressing
Betyg 4.8 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citron- och honungsmarinerad fänkål och zucchini
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxgryta med tomat och vin
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad entrecôte & grönsaker
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakad lax med rostade grönsaker och salsa verde
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga