Ugnsbakad falukorv provencale
Prova en twist på den klassiska rätten korv i ugn. Smakrik kycklingkorv med zucchini, lök och tomat blir en smakrik kombination! Servera tillsammans med egeninlagd fänkål och buljongkokt potatis. Garnera med persilja.
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1/2 zucchini
2 tomater
ca 400 g pastasås (basilika)
500 g kycklingstekkorv
2 tsk torkad timjan
1 1/2 dl riven ost
Fänkålssallad
1 fänkål
2 tsk vinäger
1 msk dijonsenap
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Till servering
buljongkokt potatis
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2119 KJ / 506 kCal
Fett24 g
Salt3.7 g
Kolhydrater44 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer