Ugnsbakad falukorv provencale

Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat
0
Ugnsbakad falukorv provencale

Prova en twist på den klassiska rätten korv i ugn. Smakrik kycklingkorv med zucchini, lök och tomat blir en smakrik kombination! Servera tillsammans med egeninlagd fänkål och buljongkokt potatis. Garnera med persilja.

Ugnsbakad falukorv provencale

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1/2 zucchini
2 tomater
ca 400 g pastasås (basilika)
500 g kycklingstekkorv
2 tsk torkad timjan
1 1/2 dl riven ost

Fänkålssallad

1 fänkål
2 tsk vinäger
1 msk dijonsenap
1 msk olivolja
salt
svartpeppar

Till servering

buljongkokt potatis
persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2119 KJ / 506 kCal
Fett24 g
Salt3.7 g
Kolhydrater44 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Zucchini- och skinklasagne
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad selleri och svamp med kycklingkorv
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklingfalu i ugn med osttäcke
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingkorv i ugn med äpple
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingkorv med stuvade makaroner
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingkorv med broccoli och stuvade makaroner
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga