Kycklingkorv i ugn med mos

7
0 Klimatsmart
Kycklingkorv i ugn med mos

Ett lättlagat och gott alternativ till klassiskt ugnsstekt falukorv. Låt kycklingkorven få sällskap av bostongurka, ost och ketchup – en smakkombination som oftast går hem hos både stora och små. Servera tillsammans med krämigt potatismos, som du enkelt vispar ihop med lite varm mjölk.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2018

Kycklingkorv i ugn med mos

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
500 g
kycklingstekkorv
1 dl
bostongurka
1 dl
riven ost
4
morötter

Att ha hemma

2 msk
ketchup
2 msk
ströbröd
2 1/2 dl
mjölk
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ost till mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt, men om du vill göra det ännu bättre prova att halvera mängden ost eller byt ut mjölk mot växtbaserad dryck.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2452 KJ / 584 kCal
Fett 22 g
Salt 3.16 g
Kolhydrater 67 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept