Gratinerad selleri och svamp med kycklingkorv

0
0 Klimatsmart
Gratinerad selleri  och svamp med kycklingkorv

Gratinerad selleri blir förvånande gott med rätt tillagning. Här tillagas rotsellerin i ugnen tillsammans med champinjoner och en krämig portabellosås så att alla fina smaker utvecklas. Till detta serverar du stekt kycklingkorv.

Skriv ut
Gratinerad selleri  och svamp med kycklingkorv

Ingredienser

4 portioner
1
rotselleri (à ca 800 g)
2 msk
majsolja
-
salt
-
svartpeppar
250 g
färska champinjoner
4 dl
pastasås portabello
2 dl
riven ost
ca 400 g
kycklingstekkorv
1 msk
smör

Till servering

1
kruksallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat med kruksallad men utan tomat, lök och svartpeppar.

Gör så här

Tips

Behåll skalet på sellerin, det fungerar också bra. Lägg till några tomatskivor och tunt hyvlad silverlök toppad med svartpeppar för extra smak och färg!

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1865 KJ / 445 kCal
Fett 28 g
Salt 4 g
Kolhydrater 25 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept