Gratinerad selleri och svamp med kycklingkorv

Gratinerad selleri blir förvånande gott med rätt tillagning. Här tillagas rotsellerin i ugnen tillsammans med champinjoner och en krämig portabellosås så att alla fina smaker utvecklas. Till detta serverar du stekt kycklingkorv.

Ingredienser
4 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
2 msk majsolja
salt
svartpeppar
250 g färska champinjoner
4 dl pastasås portabello
2 dl riven ost
ca 400 g kycklingstekkorv
1 msk smör
Till servering
1 kruksallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat med kruksallad men utan tomat, lök och svartpeppar.
Gör så här
Tips
Behåll skalet på sellerin, det fungerar också bra. Lägg till några tomatskivor och tunt hyvlad silverlök toppad med svartpeppar för extra smak och färg!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1865 KJ / 445 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater25 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer