Gratinerad selleri och svamp med kycklingkorv
Gratinerad selleri blir förvånande gott med rätt tillagning. Här tillagas rotsellerin i ugnen tillsammans med champinjoner och en krämig portabellosås så att alla fina smaker utvecklas. Till detta serverar du stekt kycklingkorv.
Ingredienser
4 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
2 msk majsolja
salt
svartpeppar
250 g färska champinjoner
4 dl pastasås portabello
2 dl riven ost
ca 400 g kycklingstekkorv
1 msk smör
Till servering
1 kruksallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med kruksallad men utan tomat, lök och svartpeppar.
Energi1865 KJ / 445 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater25 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer