Medelhavsgrönsaker med mozzarella
Olivolja och färsk rosmarin får de här ugnsrostade grönsakerna att dofta och smaka medelhav. Sötman i balsamicovinägern lyfter fram aromerna efter den snabba ugnsbakningen tillsammans med mild mozzarella och knapriga solfrön. Servera som bufférätt med en tunnskivad lufttorkad skinka, t ex parma eller serrano och oliver med sälta.
Ingredienser
4 portioner
1 zucchini
1 fänkål
1 röd paprika
10 champinjoner
2 kvistar färsk rosmarin
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 mozzarella (à 125 g)
1/2 dl solrosfrön
2 msk balsamicovinäger
Till servering
lufttorkad skinka
bröd
oliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3519 KJ / 841 kCal
Fett47.5 g
Kolhydrater42.1 g
Protein56.8 g
Kommentar
Gott, men variation: utan svamp som jag inte tål, med torkad rosmarin och med oliver och mozzarella med i ugnspannan de sista minuterna.
Monica
2019-02-22