Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Olivolja och färsk rosmarin får de här ugnsrostade grönsakerna att dofta och smaka medelhav. Sötman i balsamicovinägern lyfter fram aromerna efter den snabba ugnsbakningen tillsammans med mild mozzarella och knapriga solfrön. Servera som bufférätt med en tunnskivad lufttorkad skinka, t ex parma eller serrano och oliver med sälta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Ansa och skär zucchini i ca 2x2 cm tärningar. Ansa, dela och skär ut rotstocken och strimla fänkålen. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 2 cm strimlor. Dela champinjonerna i halvor. Hacka rosmarinen grovt.
  3. Blanda grönsakerna med olivolja och rosmarin. Smak sätt med salt och peppar. Lägg grönsakerna på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Skär mozzarellan i ca 1x1 cm tärningar. Rosta solrosfröna i en torr och het stekpanna.
  5. Strö mozzarellaosten och solrosfröna på de varma grönsakerna, ringla över balsamicovinäger.
  6. Till servering: Servera grönsakerna med lufttorkad skinka bröd och oliver.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut mozzarellan mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 zucchini
  • 1 fänkål
  • 1 röd paprika
  • 10 champinjoner
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 2 msk balsamicovinäger
Till servering
  • lufttorkad skinka
  • bröd
  • oliver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3519 kJ / 841 kCal