Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
1
Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Olivolja och färsk rosmarin får de här ugnsrostade grönsakerna att dofta och smaka medelhav. Sötman i balsamicovinägern lyfter fram aromerna efter den snabba ugnsbakningen tillsammans med mild mozzarella och knapriga solfrön. Servera som bufférätt med en tunnskivad lufttorkad skinka, t ex parma eller serrano och oliver med sälta.

Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1   zucchini
1   fänkål
1   röd paprika
10   champinjoner
2   kvistar färsk rosmarin
2 msk  olivolja
salt och svartpeppar
2   mozzarella (à 125 g)
1/2 dl  solrosfrön
2 msk  balsamicovinäger

Till servering

lufttorkad skinka
bröd
oliver

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut mozzarellan mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott, men variation: utan svamp som jag inte tål, med torkad rosmarin och med oliver och mozzarella med i ugnspannan de sista minuterna.

Monica

2019-02-22

Näringsvärde per portion

Energi3519 KJ / 841 kCal
Fett47.5 g
Kolhydrater42.1 g
Protein56.8 g

Testa liknande recept

Potatisgnocchi med fänkål, rökt skinka och persilja
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Torsk med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade tomater och fänkål
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Griljering
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad mozzarella med tomatsallad
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga