Medelhavsgrönsaker med mozzarella

6
1
Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Olivolja och färsk rosmarin får de här ugnsrostade grönsakerna att dofta och smaka medelhav. Sötman i balsamicovinägern lyfter fram aromerna efter den snabba ugnsbakningen tillsammans med mild mozzarella och knapriga solfrön. Servera som bufférätt med en tunnskivad lufttorkad skinka, t ex parma eller serrano och oliver med sälta.

Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1 zucchini
1 fänkål
1 röd paprika
10 champinjoner
2 kvistar färsk rosmarin
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 mozzarella (à 125 g)
1/2 dl solrosfrön
2 msk balsamicovinäger

Till servering

lufttorkad skinka
bröd
oliver

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut mozzarellan mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Monica

2019-02-22

Gott, men variation: utan svamp som jag inte tål, med torkad rosmarin och med oliver och mozzarella med i ugnspannan de sista minuterna.

Näringsvärde per portion

Energi 3519 KJ / 841 kCal
Fett 47.5 g
Kolhydrater 42.1 g
Protein 56.8 g
Läs mer om näringsvärden