Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
1
Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Olivolja och färsk rosmarin får de här ugnsrostade grönsakerna att dofta och smaka medelhav. Sötman i balsamicovinägern lyfter fram aromerna efter den snabba ugnsbakningen tillsammans med mild mozzarella och knapriga solfrön. Servera som bufférätt med en tunnskivad lufttorkad skinka, t ex parma eller serrano och oliver med sälta.

Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1 zucchini
1 fänkål
1 röd paprika
10 champinjoner
2 kvistar färsk rosmarin
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 mozzarella (à 125 g)
1/2 dl solrosfrön
2 msk balsamicovinäger

Till servering

lufttorkad skinka
bröd
oliver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott, men variation: utan svamp som jag inte tål, med torkad rosmarin och med oliver och mozzarella med i ugnspannan de sista minuterna.

Monica

2019-02-22

Näringsvärde per portion

Energi3519 KJ / 841 kCal
Fett47.5 g
Kolhydrater42.1 g
Protein56.8 g

Testa liknande recept

Potatisgnocchi med fänkål, rökt skinka och persilja
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad ryggbiff med potatishalvor och fänkålssallad
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Tortellini med mozzarella, tomat och persilja
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronfänkålsslaw
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönkålssallad med apelsin och solrosfrön
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga