Ugnsbakad lax med picklad fänkål och örtdressing
Saftig ugnsbakad lax serverad med picklad fänkål och kokt potatis slungad i örtdressing är en god och smakrik måltid som är härligt fräsch! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
Fänkål
1 1/2 dl vatten
1/4 dl strösocker
1/4 dl ättiksprit (12 %)
1/2 tsk salt
200 g fänkål
Örtdressing
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 krukor bladpersilja
1/2 kruka dill
1 dl neutral rapsolja
3/4 tsk vinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
600 g laxfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g potatis
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Picklade fänkålen var fräschare än väntat. Vi köpte dagsfärsk lax som var magiskt gott. Vi köpte även frysta örter till örtoljan då min närmsta affär ej hade färska. Men blev väldigt gott ändå. Kommer odla dessa örterna och testa igen i framtiden :-)
Stefan
2021-03-21Åsikterna hemma gick isär men två av oss fyra som åt, ger fyra stjärnor.
Katharina
2021-03-07Fantastiskt god och fräsch rätt som dessutom gick att förbereda.
Ola
2020-12-27