Ugnsbakad lax med picklad fänkål och örtdressing

14
7
Ugnsbakad lax med picklad fänkål och örtdressing

Saftig ugnsbakad lax serverad med picklad fänkål och kokt potatis slungad i örtdressing är en god och smakrik måltid som är härligt fräsch! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ugnsbakad lax med picklad fänkål och örtdressing

Ingredienser

4 portioner

Fänkål

1 1/2 dl
vatten
1/4 dl
strösocker
1/4 dl
ättiksprit (12 %)
1/2 tsk
salt
200 g
fänkål

Örtdressing

1/2
vitlöksklyfta
1 1/2
krukor bladpersilja
1/2
kruka dill
1 dl
neutral rapsolja
3/4 tsk
vinäger
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
600 g
laxfilé
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
500 g
potatis

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Stefan

2021-03-21

Picklade fänkålen var fräschare än väntat. Vi köpte dagsfärsk lax som var magiskt gott. Vi köpte även frysta örter till örtoljan då min närmsta affär ej hade färska. Men blev väldigt gott ändå. Kommer odla dessa örterna och testa igen i framtiden :-)

Katharina

2021-03-07

Åsikterna hemma gick isär men två av oss fyra som åt, ger fyra stjärnor.

Ola

2020-12-27

Fantastiskt god och fräsch rätt som dessutom gick att förbereda.

Testa liknande recept