Soppa med zucchini, fänkål och dill

Snabblagad och enkel, men icke desto mindre smakrik, är denna grönsakssoppa. Soppan får smak av zucchini och fänkål samt krämighet från potatis och grädde. Servera med stekta tunnbröd där Västerbottensosten står för den goda smaken.

Ingredienser
4 portioner
1 zucchini (à ca 300 g)
1 fänkål (à ca 300 g)
2 medelstora potatisar (à ca 100 g)
1 gul lök
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrön
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1 kruka dill
Tunnbröd
200 g färskost
1 1/2 dl riven Västerbottensost
4 runda mjuka tunnbröd
2 tsk olja
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2648 KJ / 632 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Jag la i vit fisk i soppan också, vilket också blev gott!
Josefin
2024-12-21Väldigt god soppa! Känns dessutom relativt hälsosam pga matlagningsgrädde ist f vispgrädde. Snabbt och enkelt att laga. 4 portioner och 6 tunnbröd räckte och blev över för två föräldrar och tre tonårsdöttrar.
Per
2023-10-10Soppan var jättegod!
Christina
2022-08-31