Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Zucchini- och skinklasagne

En krämig variant på lasagne med ett frasigt täcke av det japanska ströbrödet panko. Fyllningen består av knaprig zucchini och skinka med härlig sälta som varvas med såväl tomatsås som ostsås. Servera med en fräsch isbergssallad till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär zucchinin i tärningar och stek den i oljan. Salta och peppra. Häll över tomatsåsen.
  3. Smörj en ugnssäker form med lite matfett. Varva lasagneplattor, tomatsås med zucchinin och skinka. Häll över ostsåsen och strö på panko.
  4. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Ändra till grill på ugnen och gratinera ca 2 minuter mot slutet.
  5. Strimla isbergssalladen och blanda med vinäger och olja. Salta och peppra.
  6. Servera lasagnen med salladen.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor zucchini
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 förp pastasås med basilika (à 390 g)
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 200 g tunnskivad, rökt skinka
  • 4 dl pastasås mild ost
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 msk vinäger
  • 1/2 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1945 kJ / 465 kCal