Ugnsbakad falukorv provencale

Betyg 2.9 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad falukorv provencale

Prova en twist på den klassiska rätten korv i ugn. Smakrik kycklingkorv med zucchini, lök och tomat blir en smakrik kombination! Servera tillsammans med egeninlagd fänkål och buljongkokt potatis. Garnera med persilja.

Ugnsbakad falukorv provencale

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1/2 zucchini
2 tomater
ca 400 g pastasås (basilika)
500 g kycklingstekkorv
2 tsk torkad timjan
1 1/2 dl riven ost

Fänkålssallad

1 fänkål
2 tsk vinäger
1 msk dijonsenap
1 msk olivolja
salt
svartpeppar

Till servering

buljongkokt potatis
persilja

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2119 KJ / 506 kCal
Fett24 g
Salt3.7 g
Kolhydrater44 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fläskfilé på fänkålsbädd
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingfalu i ugn med osttäcke
    Betyg 3.5 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad