Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskfilé på fänkålsbädd

Fläskfilé på fänkålsbädd är en tjusig middagsrätt med morötter, zucchini och fänkål som tillagas på en knapp timme. Garnera filéerna med fänkålsvippor och skysås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Putsa fläskfilén och skär bort den vita senan utmed filén. Krydda med salt och peppar. Bryn filén i hälften av matfettet i en stekpanna, så att den får vacker färg runt om. Ta upp den ur pannan.
  2. Putsa och strimla fänkålen. Fräs den i resten av matfettet under omrörning. Häll balsamvinäger i pannan och ca 1/2 dl av buljongen och låt fänkålen sjuda en stund.
  3. Lägg över den i en ugnssäker form. Lägg fläskfilén ovanpå. Ställ in formen i 175°C, ca 30 min. Häll resten av buljongen i stekpannan och låt den koka ihop lite. Skär zucchinin i ca 3 cm breda bitar och forma dem till små båtar. Skala och skär morötterna i stavar. Sjud dem knappt mjuka i buljongen i pannan.
  4. Skär upp fläskfilén i cm-tjocka bitar och servera på fänkålsbädd med morötter, zucchini och lite skysås. Garnera med fänkålsvippor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 små fänkål (à ca 200 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 1/2 dl köttbuljong (tärning+vatten)
  • 1 liten zucchini
  • 3 morötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1800 kJ / 430 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden