Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt
Med lax, broccoli och svart eller rött ris som grund är den här rätten perfekt som en enkel vardagsmiddag – lika smakrik som den är hälsosam. Den syrliga fänkålssalladen och gurkyoghurten sätter sista touchen!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018
Ingredienser
4 portioner
2 dl svart eller rött ris
1 fänkål (1 fänkål motsvarar ca 250 g)
2 tsk vinäger
1 krm salt
Broccoli
250 g broccoli
2 tsk finrivet citronskal
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Gurkyoghurt
1 liten gurka
2 dl matyoghurt
1/2 tsk chiliflakes eller chilipulver
2 krm salt
Lax
ca 500 g laxfilé utan skinn
1 tsk salt
2 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2532 KJ / 604 kCal
Fett33 g
Salt3.85 g
Kolhydrater39 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer