Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
0
Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt

Med lax, broccoli och svart eller rött ris som grund är den här rätten perfekt som en enkel vardagsmiddag – lika smakrik som den är hälsosam. Den syrliga fänkålssalladen och gurkyoghurten sätter sista touchen!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt

Ingredienser

4 portioner
2 dl svart eller rött ris
1 fänkål (1 fänkål motsvarar ca 250 g)
2 tsk vinäger
1 krm salt

Broccoli

250 g broccoli
2 tsk finrivet citronskal
2 msk olivolja
1/2 tsk salt

Gurkyoghurt

1 liten gurka
2 dl matyoghurt
1/2 tsk chiliflakes eller chilipulver
2 krm salt

Lax

ca 500 g laxfilé utan skinn
1 tsk salt
2 tsk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2532 KJ / 604 kCal
Fett33 g
Salt3.85 g
Kolhydrater39 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med dillkokt fänkål och krasse
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili- och ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålsstekt lax med äppelsallad
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med pepparrotsstomp och fänkålsallad
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabbgravad tataki-lax
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga