Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
0
Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt

Med lax, broccoli och svart eller rött ris som grund är den här rätten perfekt som en enkel vardagsmiddag – lika smakrik som den är hälsosam. Den syrliga fänkålssalladen och gurkyoghurten sätter sista touchen!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt

Ingredienser

4 portioner
2 dl  svart eller rött ris
1   fänkål (1 fänkål motsvarar ca 250 g)
2 tsk  vinäger
1 krm  salt

Broccoli

250 g  broccoli
2 tsk  finrivet citronskal
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt

Gurkyoghurt

1   liten gurka
2 dl  matyoghurt
1/2 tsk  chiliflakes eller chilipulver
2 krm  salt

Lax

ca 500 g  laxfilé utan skinn
1 tsk  salt
2 tsk  olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2532 KJ / 604 kCal
Fett33 g
Salt3.85 g
Kolhydrater39 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chili- och ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade potatisskivor med lax och fänkål
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax till nyår
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frittata med rotfrukter oregano och fetaost
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kungsräkor & snabbgravad lax med fänkålssallad
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga