Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt

9
0
Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt

Med lax, broccoli och svart eller rött ris som grund är den här rätten perfekt som en enkel vardagsmiddag – lika smakrik som den är hälsosam. Den syrliga fänkålssalladen och gurkyoghurten sätter sista touchen!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt

Ingredienser

4 portioner
2 dl svart eller rött ris
1 fänkål (1 fänkål motsvarar ca 250 g)
2 tsk vinäger
1 krm salt

Broccoli

250 g broccoli
2 tsk finrivet citronskal
2 msk olivolja
1/2 tsk salt

Gurkyoghurt

1 liten gurka
2 dl matyoghurt
1/2 tsk chiliflakes eller chilipulver
2 krm salt

Lax

ca 500 g laxfilé utan skinn
1 tsk salt
2 tsk olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2532 KJ / 604 kCal
Fett 33 g
Salt 3.85 g
Kolhydrater 39 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden