Kycklingsteak med krämig fänkål- och zucchinisallad
Riktigt saftig och god kycklingsteak samt den krämiga salladen och stekta potatisklyftor kommer göra den här rätten till din nya favorit. Kycklingsteaken steker du först på skinnsidan så att den blir knaprig innan du vänder och steker kycklingen klar. Fänkål och zucchini tillsammans med smetana och pesto lyfter rätten ytterligare. Smaklig måltid.
Ingredienser
4 portioner
1 fänkål (à ca 300 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 tsk salt
2 dl smetana
2 msk tomatpesto
150 g fetaost
svartpeppar
2 förp potatisklyftor (à 500 g)
4 kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba med skinn)
1 msk olja
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4748 KJ / 1133 kCal
Fett70 g
Salt4.5 g
Kolhydrater64 g
Protein60 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer