Kycklingsteak med krämig fänkål- och zucchinisallad
Riktigt saftig och god kycklingsteak samt den krämiga salladen och stekta potatisklyftor kommer göra den här rätten till din nya favorit. Kycklingsteaken steker du först på skinnsidan så att den blir knaprig innan du vänder och steker kycklingen klar. Fänkål och zucchini tillsammans med smetana och pesto lyfter rätten ytterligare. Smaklig måltid.
Ingredienser
4 portioner
1 fänkål (à ca 300 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 tsk salt
2 dl smetana
2 msk tomatpesto
150 g fetaost
svartpeppar
2 förp potatisklyftor (à 500 g)
4 kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba med skinn)
1 msk olja
Till servering
sallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och fetaost.
Gör så här
Tips
Tomatpesto är en bra och enkel smaksättare till så och dipp. Eller blanda den med vinäger och vatten och ha den som dressing till en sallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4748 KJ / 1133 kCal
Fett70 g
Salt4.5 g
Kolhydrater64 g
Protein60 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer