Kycklingsteak med krämig fänkål- och zucchinisallad

2
0
Kycklingsteak med krämig fänkål- och zucchinisallad

Riktigt saftig och god kycklingsteak samt den krämiga salladen och stekta potatisklyftor kommer göra den här rätten till din nya favorit. Kycklingsteaken steker du först på skinnsidan så att den blir knaprig innan du vänder och steker kycklingen klar. Fänkål och zucchini tillsammans med smetana och pesto lyfter rätten ytterligare. Smaklig måltid.

Skriv ut
Kycklingsteak med krämig fänkål- och zucchinisallad

Ingredienser

4 portioner
1
fänkål (à ca 300 g)
1
zucchini (à ca 300 g)
1/2 tsk
salt
2 dl
smetana
2 msk
tomatpesto
150 g
fetaost
-
svartpeppar
2
förp potatisklyftor (à 500 g)
4
kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba med skinn)
1 msk
olja

Till servering

sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och fetaost.

Gör så här

Tips

Tomatpesto är en bra och enkel smaksättare till så och dipp. Eller blanda den med vinäger och vatten och ha den som dressing till en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4748 KJ / 1133 kCal
Fett 70 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 64 g
Protein 60 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept