Frittata med rotfrukter oregano och fetaost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frittata med rotfrukter oregano och fetaost

Matig frittata med rotfruktspytt, färsk oregano och salt fetaost. Blir enklast att göra med färdig vegetarisk pytt, kvar är bara att vispa ihop äggen och smula fetaosten. Krispig paprika- och fänkålssallad är läckert till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Frittata: Stek pytten i olivoljan i en stekpanna 6-8 minuter.  Använd en stekpanna som tål att stå i ugnen.
  3. Plocka och hacka oreganon grovt och smula fetaosten. Blanda ner hälften av varje i pytten.
  4. Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Krydda med salt och peppar. Häll det över pytten och blanda runt.  Strö på resten av oreganon och osten. Sätt in pannan mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Sallad: Ansa och finstrimla paprikan och fänkålen. Plocka persiljan.
  6. Blanda grönsakerna med persiljan, vinägern och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Vänd runt salladen så den blir marinerad av dressing och salt.
  7. Servera frittatan med paprika- och fänkålssallad.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut feta mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
Frittata
  • 500 g vegetarisk pytt
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka oregano
  • 150 g fetaost
  • 8 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Sallad
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1965 kJ / 468 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept