Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost
Krämig aubergine med salt fetaost och pigg syrlig salsa blir en underbar kombination. Om du inte är förtjust i koriander går det bra att byta ut mot persilja.
Ingredienser
4 portioner
2 auberginer
salt
1/2 dl olivolja
Salsa
1/2 gul lök
1 röd chili
4 tomater
1 kruka koriander
2 vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citronsaft
salt
nymald svartpeppar
300 g fetaost
Till servering
pasta eller bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl pasta.
Energi2519 KJ / 602 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod FÖRRÄTT!
Charlotte
2024-04-20Väldigt god och inte så tillkrånglad rätt!
Christer
2023-07-03Sååå gott! Tillagade med egenodlade grönsaker blev ljuvligt!
Carina
2023-03-14