Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

95
10
Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Krämig aubergine med salt fetaost och pigg syrlig salsa blir en underbar kombination. Om du inte är förtjust i koriander går det bra att byta ut mot persilja.

Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Ingredienser

4 portioner
2 auberginer
salt
1/2 dl olivolja

Salsa

1/2 gul lök
1 röd chili
4 tomater
1 kruka koriander
2 vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citronsaft
salt
nymald svartpeppar
300 g fetaost

Till servering

pasta eller bröd

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd/pasta till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Näringsvärdet är beräknat inkl pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

95

Kommentarer

Alexandra

2022-09-06

Supergott! Har gjort detta recept 3 gånger på 1 månad. Salsan är så god 😋! Följ rådet att låta salsan sitta litegrann, då får citronen en chans att marinera bort the skarpaste av löksmaken. Gratinerade kyckling med i ugnen de sista 15 minuterna för att det skulle bli en större måltid.

Viktoria

2022-07-15

Så fantastiskt gott! Glad att jag inte hade mer än brödpinnar till för mätt blev jag i alla fall. 😀

Jonna

2021-08-25

SÅ gott! Kokade pasta till vilket var överflödig. Auberginen klarar sig alldeles utmärkt själv med koriandersalsa!

Näringsvärde per portion

Energi 2519 KJ / 602 kCal
Fett 29 g
Salt 4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden