Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Krämig aubergine med salt fetaost och pigg syrlig salsa blir en underbar kombination. Om du inte är förtjust i koriander går det bra att byta ut mot persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera auberginerna på längden. Skär djupa skåror på köttsidan och salta. Låt stå ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250°C. 
  3. Lägg auberginehalvorna på en oljad plåt och ringla olivoljan på auberginerna. Baka mitt i ugnen tills de är mjuka och fått gyllenbrun färg, 25-30 minuter. 
  4. Salsa: Skala och finhacka lök, chili och tomater och blanda samman. Grovhacka koriandern och blanda i salsan. Skala och pressa över vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar och rör om i salsan. Låt gärna stå några minuter så blir det ännu bättre smak.  
  5. Lägg upp auberginerna på ett serveringsfat, smula över fetaost och lägg på salsan. 
  6. Till servering: Servera till t ex pasta eller bröd.

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd/pasta till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Näringsvärdet är beräknat inkl pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 auberginer
  • salt
  • 1/2 dl olivolja
Salsa
  • 1/2 gul lök
  • 1 röd chili
  • 4 tomater
  • 1 kruka koriander
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 300 g fetaost
Till servering
  • pasta eller bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2519 kJ / 602 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept