Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Krämig aubergine med salt fetaost och pigg syrlig salsa blir en underbar kombination. Om du inte är förtjust i koriander går det bra att byta ut mot persilja.

Ingredienser
4 portioner
2 auberginer
salt
1/2 dl olivolja
Salsa
1/2 gul lök
1 röd chili
4 tomater
1 kruka koriander
2 vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citronsaft
salt
nymald svartpeppar
300 g fetaost
Till servering
pasta eller bröd
Gör så här
00:30:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl pasta.
Energi2519 KJ / 602 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och enkelt att göra. Behövde ingen pasta till, en skiva surdegsbröd men det hade räckt med salsan också. Kommer göras flera gånger.
Annika
2025-04-16Gott men inteså krämigt som jag trodde! Gör gärna denna rätten igen!
Ann-charlotte
2024-12-21Jättegod FÖRRÄTT!
Charlotte
2024-04-20