Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

76
8
Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Krämig aubergine med salt fetaost och pigg syrlig salsa blir en underbar kombination. Om du inte är förtjust i koriander går det bra att byta ut mot persilja.

Skriv ut
Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Ingredienser

4 portioner
2
auberginer
-
salt
1/2 dl
olivolja

Salsa

1/2
gul lök
1
röd chili
4
tomater
1
kruka koriander
2
vitlöksklyftor
1 msk
färskpressad citronsaft
-
salt
-
nymald svartpeppar
300 g
fetaost

Till servering

pasta eller bröd

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd/pasta till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Näringsvärdet är beräknat inkl pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

76

Kommentarer

Jonna

2021-08-25

SÅ gott! Kokade pasta till vilket var överflödig. Auberginen klarar sig alldeles utmärkt själv med koriandersalsa!

Tore

2021-08-01

Mycket gott, egenodlat!

Ewa

2021-06-24

Verkligen jättegott! Hittade receptet nyligen och har redan lagat det flera gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 2519 KJ / 602 kCal
Fett 29 g
Salt 4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept