Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra

Det persiska namnet på denna smakfulla aubergine- och valnötsröra är Kashk-e Bademjan. Röran är en av de mest populära sidorätterna i det persiska köket. Det är lätt att förstå varför, den smakar helt enkelt utsökt – till det mesta! Också gott som pålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Ingredienser
4 portioner
300 g aubergine
1/2 tsk salt
3 msk olivolja
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk gurkmeja
1/2 msk hackad färsk mynta eller torkad (1/2 msk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad)
1 dl valnötter
1 dl matyoghurt (10%)
Till garnering
färsk mynta
valnötter
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi859 KJ / 205 kCal
Fett18.1 g
Salt0.9 g
Kolhydrater6.4 g
Protein3.5 g
Kommentarer
För att få den syra så måste man införskaffa ”kashk” https://bakal.se/product/pastoriserad-kashk-700g-pito/
Armin
2023-08-25Bra recept, dock tycker jag att det behövdes syra och tillsatte ca 1/2 pressad citron i röran. Blev jättegott :)
Margherita
2023-05-06Supergott!!
Malin
2023-04-16