Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra

Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
3
Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra

Det persiska namnet på denna smakfulla aubergine- och valnötsröra är Kashk-e Bademjan. Röran är en av de mest populära sidorätterna i det persiska köket. Det är lätt att förstå varför, den smakar helt enkelt utsökt – till det mesta! Också gott som pålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra

Ingredienser

4 portioner
300 g  aubergine
1/2 tsk  salt
3 msk  olivolja
1   liten gul lök
1   vitlöksklyfta
1/2 tsk  gurkmeja
1/2 msk  hackad färsk mynta eller torkad (1/2 msk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad)
1 dl  valnötter
1 dl  matyoghurt (10%)

Till garnering

färsk mynta
valnötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

För att få den syra så måste man införskaffa ”kashk” https://bakal.se/product/pastoriserad-kashk-700g-pito/

Armin

2023-08-25

Bra recept, dock tycker jag att det behövdes syra och tillsatte ca 1/2 pressad citron i röran. Blev jättegott :)

Margherita

2023-05-06

Supergott!!

Malin

2023-04-16

Näringsvärde per portion

Energi859 KJ / 205 kCal
Fett18.1 g
Salt0.9 g
Kolhydrater6.4 g
Protein3.5 g

Testa liknande recept

Khoresh Bademjan – Auberginegryta med lamm
Betyg 3.8 av 5.
169 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk tsatsiki med valnötter
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga kycklingspett med saffran
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk kyckling
Betyg 3 av 5.
205 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Persisk linsgryta med rotselleri och mandel
Betyg 3.7 av 5.
136 personer har röstat
Under 45 min att tillaga