Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra

37
0
Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra

Det persiska namnet på denna smakfulla aubergine- och valnötsröra är Kashk-e Bademjan. Röran är en av de mest populära sidorätterna i det persiska köket. Det är lätt att förstå varför, den smakar helt enkelt utsökt – till det mesta! Också gott som pålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra

Ingredienser

4 portioner
300 g aubergine
1/2 tsk salt
3 msk olivolja
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk gurkmeja
1/2 msk hackad färsk mynta eller torkad (1/2 msk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad)
1 dl valnötter
1 dl matyoghurt (10%)

Till garnering

färsk mynta
valnötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 859 KJ / 205 kCal
Fett 18.1 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 6.4 g
Protein 3.5 g
Läs mer om näringsvärden