Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Auberginekompott

Ett något avancerat recept på en utsökt, smakrik kompott av aubergine. Du gör auberginekompotten av bland annat tomat, vitlök, olivolja och tomatpuré. Den kryddiga kompotten kan serveras kyld eller rumsvarm.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Sätt ugnen på 150°C.
 2. Stick hål på auberginens skal på flera ställen. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Låt stå i ugnen tills den är mjuk, ca 45 minuter beroende på storlek.
 3. Dela auberginen på längden. Låt ånga av och svalna. Gröp ur den med en sked. Om fruktköttet är trådigt, kör det snabbt i matberedaren. Det ska inte bli puré. Ställ åt sidan.
 4. Skär tomaterna i stora bitar. Skala och finhacka vitlöken.
 5. Värm oljan i en kastrull. Tillsätt tomater, vitlök, tomatpuré, salt och peppar. Koka under omrörning på medelhög värme i ca 10 minuter.
 6. Tillsätt aubergine och spiskummin. Blanda och mosa lätt med en gaffel. Sänk värmen och täck delvis med lock. Låt småputtra i ca 25 minuter eller tills det mesta av vätskan har försvunnit. Blandningen ska dock fortfarande vara fuktig. Servera antingen kyld eller rumsvarm.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
 • 1 medelstor aubergine (à ca 500 g)
 • 2 tomater
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1 msk olivolja
 • 4 msk tomatpuré
 • 1/2 - 3/4 tsk spiskummin
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer