Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Krämig aubergine med salt fetaost och pigg syrlig salsa blir en underbar kombination. Om du inte är förtjust i koriander går det bra att byta ut mot persilja.

Gör så här
00:30:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl pasta.
Energi2519 KJ / 602 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
17 stJag fräste löken o vitlök och la sen i tomater och citron så det fick puttra lite. La den varma salsan på auberginen och fetaost ovanpå det. Hade bara 100 g fetaost men det räckte. Supergott!
Birgitta
Jättegott och enkelt att göra. Behövde ingen pasta till, en skiva surdegsbröd men det hade räckt med salsan också. Kommer göras flera gånger.
Annika
Gott men inteså krämigt som jag trodde! Gör gärna denna rätten igen!
Ann-charlotte
Jättegod FÖRRÄTT!
Charlotte
Väldigt god och inte så tillkrånglad rätt!
Christer
Sååå gott! Tillagade med egenodlade grönsaker blev ljuvligt!
Carina
Det var supergott, verkligen. Jag vet dock inte om jag tycker att pasta skulle passa bra till. Portionerna är lite off, jag (vuxen man) hade utan problem orkat äta två auberginer själv, men det är väl det tillbehören skulle lösa. Jag föreslår potatisklyftor, det hade gift sig fint.
Daniel
Supergott! Har gjort detta recept 3 gånger på 1 månad. Salsan är så god 😋! Följ rådet att låta salsan sitta litegrann, då får citronen en chans att marinera bort the skarpaste av löksmaken. Gratinerade kyckling med i ugnen de sista 15 minuterna för att det skulle bli en större måltid.
Alexandra
Så fantastiskt gott! Glad att jag inte hade mer än brödpinnar till för mätt blev jag i alla fall. 😀
Viktoria
SÅ gott! Kokade pasta till vilket var överflödig. Auberginen klarar sig alldeles utmärkt själv med koriandersalsa!
Jonna