Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Betyg 4.5 av 5.126 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Krämig aubergine med salt fetaost och pigg syrlig salsa blir en underbar kombination. Om du inte är förtjust i koriander går det bra att byta ut mot persilja.

Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Ingredienser

4 portioner
2 auberginer
salt
1/2 dl olivolja

Salsa

1/2 gul lök
1 röd chili
4 tomater
1 kruka koriander
2 vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citronsaft
salt
nymald svartpeppar
300 g fetaost

Till servering

pasta eller bröd

Gör så här

00:30:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Jag fräste löken o vitlök och la sen i tomater och citron så det fick puttra lite. La den varma salsan på auberginen och fetaost ovanpå det. Hade bara 100 g fetaost men det räckte. Supergott!

    Birgitta

  • Jättegott och enkelt att göra. Behövde ingen pasta till, en skiva surdegsbröd men det hade räckt med salsan också. Kommer göras flera gånger.

    Annika

  • Gott men inteså krämigt som jag trodde! Gör gärna denna rätten igen!

    Ann-charlotte

  • Jättegod FÖRRÄTT!

    Charlotte

  • Väldigt god och inte så tillkrånglad rätt!

    Christer

  • Sååå gott! Tillagade med egenodlade grönsaker blev ljuvligt!

    Carina

  • Det var supergott, verkligen. Jag vet dock inte om jag tycker att pasta skulle passa bra till. Portionerna är lite off, jag (vuxen man) hade utan problem orkat äta två auberginer själv, men det är väl det tillbehören skulle lösa. Jag föreslår potatisklyftor, det hade gift sig fint.

    Daniel

  • Supergott! Har gjort detta recept 3 gånger på 1 månad. Salsan är så god 😋! Följ rådet att låta salsan sitta litegrann, då får citronen en chans att marinera bort the skarpaste av löksmaken. Gratinerade kyckling med i ugnen de sista 15 minuterna för att det skulle bli en större måltid.

    Alexandra

  • Så fantastiskt gott! Glad att jag inte hade mer än brödpinnar till för mätt blev jag i alla fall. 😀

    Viktoria

  • SÅ gott! Kokade pasta till vilket var överflödig. Auberginen klarar sig alldeles utmärkt själv med koriandersalsa!

    Jonna

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat inkl pasta.
Energi2519 KJ / 602 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Baba ganoush med mynta och chili
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk baba ganoush
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baba ganoush med pumpakärnor
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baba ganouch- aubergindipp
    Betyg 3.3 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Basbousa - mannagrynskaka
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad