Basbousa - mannagrynskaka

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Basbousa - mannagrynskaka

Mjuk mannagrynskaka från Mellanöstern som har många namn. Basbousa eller namoura men kallas ibland även revi. Kakan är saftig. Och söt blir den när du ringlar sockerlag smaksatt med rosvatten, över kakan när den är färdiggräddad. Kakan serveras vid många högtider som Ramadan och Eid al fitr.

Basbousa - mannagrynskaka

Ingredienser

32 små bitar

Sockerlag

2 1/2 dl  vatten
3 dl  strösocker
1 msk  citronsaft
1 msk  rosenvatten

Kaka

smör till formen
175 g  smält smör
5 dl  mannagryn
1 msk  vaniljsocker
1 tsk  bakpulver
1 1/2 dl  riven kokos
1 dl  strösocker
2 1/2 dl  turkisk yoghurt

Garnering

ca 32   skalade sötmandlar

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: Välj laktosfri turkisk yoghurt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi660 KJ / 158 kCal
Fett8 g
Salt0.11 g
Kolhydrater20 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Somrig pavlova med jordgubbar och rosor
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Barazek - sesamkakor
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Baklava med pistage och kardemumma
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baklava
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelkaka
Betyg 2.4 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig kardemummadessert
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga