Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och auberginröra

Testa att lägga en röra av tomat och aubergine på brödet! Perfekt som aptitretare eller som tillbehör till en god soppa. Blanda bara auberginen och tomaterna med vitlök, olja och citronjuice, sedan är den läckra röran färdig!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär auberginen i cm-stora tärningar.
  2. Hetta upp en stekpanna med oljan och stek auberginen i 6-7 minuter. Rör om då och då.
  3. Salta och peppra. Låt rinna av i ett durkslag.
  4. Lägg över i en skål. Mosa auberginen grovt med en gaffel.
  5. Skär tomaterna i fjärdedelar. Ta bort kärnorna och grovhacka tomatköttet.
  6. Blanda aubergine, tomatkött, vitlök och citronjuice noggrant. Salta och peppra. Servera till soppa med frasiga baguetteskivor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 2 tsk citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2130 kJ / 510 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden