Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tunnbrödschips med tomatpesto & räkor

Dessa tunnbrödschips med tomatpesto och räkor är fingermat i sitt esse! Tunnbrödsbitarna steks i ugnen tills de fått färg. Toppa med tomatpesto och en skalad räka. Garnera gärna med salladslök för extra god smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär tunnbröden i trekanter i "chipsstorlek". Pensla trekanterna med smält smör. Strö över flingsalt.
  3. Rosta tunnbrödschipsen i ugnen 5-8 minuter, tills de fått fin färg.
  4. Lägg upp dem på ett fat. Häll av tomatpesto i ett kaffefilter för att få bort överflödig olja.
  5. Lägg lite tomatpesto på varje chips. Toppa med en skalad rökt räka. Garnera ev med tunt strimlad salladslök eller späda salladsskott. Serveras gärna tillsammans med Chilirostade mandlar och Getostkräm på mandelpotatischips, se recept på Ica.se.

För alla

Gör glutenfri: byt tunnbröden mot nachips eller glutenfritt specialknäcke.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt bröd och använd pesto utan ost.
Gör äggfri: kontrollera att brödet är äggfritt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 stora mjuka tunnbröd
  • smält smör
  • flingsalt
  • 1 burk tomatpesto (à 185 g)
  • räkor
  • tunt strimlad salladslök eller späda salladsskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 800 kJ / 190 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer