Smördegsflarn med kabanoss, kronärtsskockor, färskost och pumpakärnor
Ett frasigt smördegsflarn med kryddig kabanoss, kronärtskockshjärtan och knapriga pumpakärnor är en smakrik måltid eller varför inte som tilltugg på mingelkalaset eller till fredagsmyset. Servera det nygräddade smördegsflarnet toppad med krämig färskost och en grönsallad.
Ingredienser
4 portioner
1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
4 msk tomatpesto
4 kabanoss
250 g färsk smördeg
3 msk pumpakärnor
1 kruka persilja
200 g färskost
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4295 KJ / 1029 kCal
Fett91 g
Salt4 g
Kolhydrater25 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott och något vi garanterat kommer bjuda på. Smarrigt!!
Anna-karin
2022-01-23Rätt skaplig faktiskt. Rolig att laga. Barnen petade bort kronärtskockorna så får fundera på alternativ.
Heidi
2018-02-09Rätt skaplig faktiskt. Rolig att laga. Barnen petade bort kronärtskockor så får fundera på alternativ.
Heidi
2018-02-09