Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Smördegsflarn med kabanoss, kronärtsskockor, färskost och pumpakärnor

Ett frasigt smördegsflarn med kryddig kabanoss, kronärtskockshjärtan och knapriga pumpakärnor är en smakrik måltid eller varför inte som tilltugg på mingelkalaset eller till fredagsmyset. Servera det nygräddade smördegsflarnet toppad med krämig färskost och en grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skiva kronärtskockorna och lägg dem i en bunke.  Vänd dem försiktigt med tomatpeston.
  3. Dela varje korv i fyra delar på längden
  4. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Fördela kronärtskockorna och korvarna med snittytan uppåt på smördegen.
  5. Grädda flarnet mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelvärme. Plocka persiljan.
  7. Klicka ut färskosten på det nygräddade flarnet, strö på solroskärnorna och persiljan.
  8. Servera flarnet med sallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut tomatpesto mot creme av soltorkad tomat. Välj mjölkproteinfri smördeg och mjölkproteinfri färskost.
Gör äggfri: välj äggfri smördeg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
  • 4 msk tomatpesto
  • 4 kabanoss
  • 250 g färsk smördeg
  • 3 msk pumpakärnor
  • 1 kruka persilja
  • 200 g färskost
Till servering
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3616 kJ / 870 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept