Chilirostade mandlar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Chilirostade mandlar

De chilirostade mandlarna är överraskande goda och lätta att tillaga. Perfekta som aptitretare eller snacks. Rosta nötterna med sweet chilisås och salt innan du sedan rostar de en extra gång i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rosta 2 påsar mandlar (för 6 port) i en stekpanna tills de får fin färg. Tillsätt sweet chilisås och salt. Låt koka ihop tills det börjar bli lite "torrt" i pannan.
  3. Sprid ut mandlarna på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Rosta i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Förvara mandlarna torrt och svalt. Lägger man dem tätt kan de klibba ihop. Serveras gärna tillsammans med Tunnbrödschips med tomatpesto & räkor och Getostkräm på mandelpotatischips.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 påsar mandlar (à 200 g)
  • 1 1/2 dl sweet chilisås
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1810 kJ / 430 kCal
Läs mer om näringsvärden