Picklad kålrot med tomatfärskost och hasselnötter
Picklad kålrot i en lag med smak av rosmarin smakar både gott och fräscht. Servera den picklade kålroten med klickar av färskost smaksatt med tomatpesto samt krispiga salladsblad från hjärtsallad och rostade hasselnötter.
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
2 krm salt
2 rosmarinkvistar
1 klyfta kålrot (à ca 200 g)
1 dl cream cheese (färskost)
2 msk tomatpesto
salt
svartpeppar
1 hjärtsalladshuvud
1 dl rostade, hela hasselnötter
För alla
Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri cream cheese.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi988 KJ / 237 kCal
Fett21 g
Salt0.5 g
Kolhydrater6 g
Protein5 g
Kommentarer