Picklad kålrot med tomatfärskost och hasselnötter

0
0
Picklad kålrot med tomatfärskost och hasselnötter

Picklad kålrot i en lag med smak av rosmarin smakar både gott och fräscht. Servera den picklade kålroten med klickar av färskost smaksatt med tomatpesto samt krispiga salladsblad från hjärtsallad och rostade hasselnötter.

Picklad kålrot med tomatfärskost och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
2 krm salt
2 rosmarinkvistar
1 klyfta kålrot (à ca 200 g)
1 dl cream cheese (färskost)
2 msk tomatpesto
salt
svartpeppar
1 hjärtsalladshuvud
1 dl rostade, hela hasselnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri cream cheese.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 988 KJ / 237 kCal
Fett 21 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 6 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden