Tunnbrödsrulle med gurk- och wasabiräksallad
![Tunnbrödsrulle med gurk- och wasabiräksallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_88796/cf_259/tunnbrodsrulle_med_gurk-_och_wasabiraksallad.jpg)
Tunnbrödsrulle med en het räksallad! Tunnbrödsrullen är kanske allra vanligast i gatukök – men här kommer en hemlagad variant som får smaklökarna att undra varför. Wasabi ger den ett härligt sting och ruccola bidrar med fräschör.
![Tunnbrödsrulle med gurk- och wasabiräksallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_88796/cf_259/tunnbrodsrulle_med_gurk-_och_wasabiraksallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gurka
1/2 tsk salt
2 salladslökar
1 msk sesamfrö
460 g handskalade stora räkor
1 1/2 dl majonnäs
1 msk wasabipasta
65 g wasabirucola
4 bitar mjukt tunnbröd
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt tunnbröd/tortillabröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1876 KJ / 449 kCal
Fett32.1 g
Kolhydrater18.4 g
Protein21.1 g
Kommentarer