Tunnbrödsrulle med gurk- och wasabiräksallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tunnbrödsrulle med gurk- och wasabiräksallad

Tunnbrödsrulle med en het räksallad! Tunnbrödsrullen är kanske allra vanligast i gatukök – men här kommer en hemlagad variant som får smaklökarna att undra varför. Wasabi ger den ett härligt sting och ruccola bidrar med fräschör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela, kärna ur och tärna gurkan. Blanda gurktärningarna med saltet i ett durkslag. Låt gurkan salta ur ca 15 minuter.
  2. Ansa och strimla salladslökarna fint. Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna. Låt räkorna rinna av i ett durkslag.
  3. Blanda majonnäsen med wasabipastan. Vänd ner gurka, salladslök, sesamfrö och räkor.
  4. Fördela rucola och räksallad på tunnbröden och rulla ihop.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt tunnbröd/tortillabröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 2 salladslökar
  • 1 msk sesamfrö
  • 460 g handskalade stora räkor
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk wasabipasta
  • 65 g wasabiruccola
  • 4 bitar mjukt tunnbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1876 kJ / 449 kCal