Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tunnbrödstortillas

Tunnbrödstortillas med smält mumsig ost, smakrik gräslök och het kummin. Stek bröden i en torr stekpanna och servera smörgåsarna rykande heta och vackert gyllenbruna.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka rödlöken. Grovriv osten. Rosta kumminen i en torr stekpanna. Blanda lök, kummin, gräslök, salt och peppar.
  2. Fördela blandningen på tunnbrödens ena halva. Vik över den andra halvan och pressa samman. Stek bröden i en torr stekpanna i ca 4 minuter på varje sida. Osten ska smälta och tunnbröden få fin, gyllenbrun färg.
  3. Låt svalna lite och skär varje tunnbröd på mitten. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 200 g Västerbottensost
  • 1 tsk hel kummin
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 rektangulära, mjuka tunnbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?