Getostkräm på mandelpotatischips | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Getostkräm på mandelpotatischips

Mandelpotatischips toppade med getostkräm är perfekta munsbitar som går åt fort! Ostkrämen rörs ihop med getost, honung, färskost och citronjuice. Avsluta med att strö över hackade jordnötter och gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop getost, naturell färskost, olivolja, honung och pressad citronjuice till en slät konsistens.
  2. Välj ut stora och fina potatischips från en påse mandelpotatis-chips och lägg på ett fat. Spritsa eller klicka på lite getostkräm på varje chips.
  3. Grovhacka torrostade jordnötter och strö över. Garnera eventuellt med lite finhackad gräslök. Serveras gärna tillsammans med Chilirostade mandlar och Tunnbrödschips med tomatpesto & räkor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt get- och färskost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 150 g getost
  • 100 g naturell färskost
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk pressad citronjuice
  • 1 påse mandelpotatischips
Till garnering
  • torrostade jordnötter
  • ev finhackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 880 kJ / 210 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden