Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Trädgårdhs fiskgryta med musslor

Trägårdhs fiskgryta med musslor är en mustig fiskrätt med havets läckerheter i skön harmoni. Med vit fiskfilé, räkor och musslor blandar du grönsaker och en buljong på bland annat fiskfond, citron och asiatisk fisksås. Grytan blir härligt rustik.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in fisken med salt. Låt rimma i kylen minst 2 timmar, gärna över natten. Skala räkorna.
  2. Skala och finhacka löken. Skala och skär grönsakerna i ca 2 cm stora bitar.
  3. Skölj och borsta musslorna. Släng trasiga musslor och de som inte stänger sig då du knackar på skalet.
  4. Fräs lök och musslor i olja i en stor kastrull någon minut. Häll på vinet. Lägg på lock och koka 5 minuter, skaka kastrullen någon gång under tiden.
  5. Lyft upp musslorna. Släng musslor som inte har öppnat sig.
  6. Tillsätt tomaterna i buljongen tillsammans med grönsakerna, fiskfond, vatten och fisksås. Låt koka 3–5 minuter. Tillsätt citronjuice och krydda med peppar.
  7. Skär fisken i ca 3 cm stora tärningar. Lägg ner dem i grytan och låt sjuda ca 5 minuter under lock. Lägg tillbaka musslorna i grytan tillsammans med räkorna och dillen. Låt allt bli varmt. Servera fiskgrytan med en eller flera röror, t ex Vitlöks- och parmesanmajonnäs, Chili- och saffransaioli eller Prästost- och krondillsröra.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 700 g fiskfilé (t ex sej)
  • 1 tsk salt
  • 500 g räkor med skal
  • 2 gula lökar
  • 800 g blandade grönsaker (t ex fänkål, morot, knipplök, rotselleri och spetskål)
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • 2 burkar cocktailtomater (à 400 g)
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 msk konc fiskfond
  • 3 msk asiatisk fisksås
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm peppar
  • 1 1/2 dl finskuren dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?