Trädgårdhs fiskgryta med musslor
Trägårdhs fiskgryta med musslor är en mustig fiskrätt med havets läckerheter i skön harmoni. Med vit fiskfilé, räkor och musslor blandar du grönsaker och en buljong på bland annat fiskfond, citron och asiatisk fisksås. Grytan blir härligt rustik.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
6 portioner
700 g fiskfilé (t ex sej)
1 tsk salt
500 g räkor med skal
2 gula lökar
800 g blandade grönsaker (t ex fänkål, morot, knipplök, rotselleri och spetskål)
1 kg blåmusslor
1 msk olivolja
3 dl vitt vin
2 burkar cocktailtomater (à 400 g)
3 dl vatten
1 1/2 msk konc fiskfond
3 msk asiatisk fisksås
3 msk färskpressad citronjuice
2 krm peppar
1 1/2 dl finskuren dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
En helt fantastisk gryta! Den är både väldigt väldigt smakrik och mättande. Vi bjöd svärmor på den igår på hennes 70 årsdag, tillsammans med bröd och rekommenderade såser. Mycket mycket uppskattat! Kommer att göra detta många gånger!
Annika
2010-09-26