Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Vitlöks- och parmesanmajonnäs

Denna vitlöks- och parmesanmajonnäs gör du själv helt från grunden, en underbar majonnäs att servera till mat eller tilltugg. Vitlök, parmesanost och crème fraiche är några av ingredienserna i detta krämiga recept.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa äggula, vitlöksklyfta, vitvinsvinäger och finriven parmesanost med stavmixer eller i en matberedare.
  2. Tillsätt neutral olja, t ex solrosolja, droppvis samtidigt som du fortsätter att mixa. Blanda i crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
  3. Serveras gärna till Trädgårdhs fiskgryta med musslor.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), välj en mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 dl
  • 1 äggula
  • 1 skalad och finriven vitlöksklyfta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk finriven parmesanost
  • 1 dl neutral olja, t ex solrosolja
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer