Vitlöks- och parmesanmajonnäs

4
1
Vitlöks- och parmesanmajonnäs

Denna vitlöks- och parmesanmajonnäs gör du själv helt från grunden, en underbar majonnäs att servera till mat eller tilltugg. Vitlök, parmesanost och crème fraiche är några av ingredienserna i detta krämiga recept.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Vitlöks- och parmesanmajonnäs

Ingredienser

1 1/2 dl
1 äggula
1 skalad och finriven vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
2 msk finriven parmesan
1 dl neutral olja, t ex solrosolja
2 msk crème fraiche
1 krm salt
1/2 krm peppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), välj en mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Tommy

2010-10-19

Den här Aiolin/majonäsen är heeelt sanslöst god