Vitlöks- och parmesanmajonnäs

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Vitlöks- och parmesanmajonnäs

Denna vitlöks- och parmesanmajonnäs gör du själv helt från grunden, en underbar majonnäs att servera till mat eller tilltugg. Vitlök, parmesanost och crème fraiche är några av ingredienserna i detta krämiga recept.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Vitlöks- och parmesanmajonnäs

Ingredienser

1 1/2 dl
1   äggula
1   skalad och finriven vitlöksklyfta
1 msk  vitvinsvinäger
2 msk  finriven parmesan
1 dl  neutral olja, t ex solrosolja
2 msk  crème fraiche
1 krm  salt
1/2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), välj en mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Den här Aiolin/majonäsen är heeelt sanslöst god

Tommy

2010-10-19

Testa liknande recept

Tryffelmajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dillmajonnäs 
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronmajonnäs
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Örtgratinerad aubergine med mozzarella och sardellmajonnäs
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ramslöksmajonnäs
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Majonnäs
Betyg 3.9 av 5.
105 personer har röstat
Under 15 min att tillaga