Vitlöks- och parmesanmajonnäs

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Vitlöks- och parmesanmajonnäs

Denna vitlöks- och parmesanmajonnäs gör du själv helt från grunden, en underbar majonnäs att servera till mat eller tilltugg. Vitlök, parmesanost och crème fraiche är några av ingredienserna i detta krämiga recept.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Vitlöks- och parmesanmajonnäs

Ingredienser

1 1/2 dl
1   äggula
1   skalad och finriven vitlöksklyfta
1 msk  vitvinsvinäger
2 msk  finriven parmesan
1 dl  neutral olja, t ex solrosolja
2 msk  crème fraiche
1 krm  salt
1/2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), välj en mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Den här Aiolin/majonäsen är heeelt sanslöst god

Tommy

2010-10-19

Testa liknande recept

Tryffelmajonnäs
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dillmajonnäs 
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronmajonnäs
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ramslöksmajonnäs
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Majonnäs
Betyg 3.9 av 5.
98 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 60 min att tillaga