Vitlöks- och parmesanmajonnäs
![Vitlöks- och parmesanmajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_25264/cf_259/vitloks-_och_parmesanmajonnas.jpg)
Denna vitlöks- och parmesanmajonnäs gör du själv helt från grunden, en underbar majonnäs att servera till mat eller tilltugg. Vitlök, parmesanost och crème fraiche är några av ingredienserna i detta krämiga recept.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
![Vitlöks- och parmesanmajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_25264/cf_259/vitloks-_och_parmesanmajonnas.jpg)
Ingredienser
1 1/2 dl
1 äggula
1 skalad och finriven vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
2 msk finriven parmesan
1 dl neutral olja, t ex solrosolja
2 msk crème fraiche
1 krm salt
1/2 krm peppar
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), välj en mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Den här Aiolin/majonäsen är heeelt sanslöst god
Tommy
2010-10-19