Fiskgryta med majs och musslor

7
3
Fiskgryta med majs och musslor

Denna härliga fiskrätt kommer bli mycket uppskattad både av stora och små. Koka ihop grönsaker, purjolök, fiskfond och grädde som du mixar slätt före du lägger ner fisk, majs och lyxiga musslor i grytan. Servera med lite bröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Fiskgryta med majs och musslor

Ingredienser

4 portioner
300 g
potatis
200 g
rotselleri
1/2
purjolök
1 msk
smör
6 dl
vatten
3 msk
konc fiskfond
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 msk
citronjuice
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
300 g
skinn- och benfri laxfilé
1
liten burk majs (à 200 g)
1
burk avrunna musslor (à 200 g)

För alla

Glutenfri.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden. Använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden. Byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Anna

2020-10-11

Nja den gör jag nog inte om.

Martina

2009-03-20

Håller med om att det mer är en soppa. Jättegod! Vi gjorde med vinmarinerade musslor, det blev jättebra!

Therese

2009-02-24

jättegod. skulle dock säga att det är en soppa snarare än en gryta.

Testa liknande recept