Fiskgryta med majs och musslor

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
3
Fiskgryta med majs och musslor

Denna härliga fiskrätt kommer bli mycket uppskattad både av stora och små. Koka ihop grönsaker, purjolök, fiskfond och grädde som du mixar slätt före du lägger ner fisk, majs och lyxiga musslor i grytan. Servera med lite bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Fiskgryta med majs och musslor

Ingredienser

4 portioner
300 g potatis
200 g rotselleri
1/2 purjolök
1 msk smör
6 dl vatten
3 msk konc fiskfond
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk citronjuice
1/2 tsk salt
2 krm peppar
300 g skinn- och benfri laxfilé
1 liten burk majs (à 200 g)
1 burk avrunna musslor (à 200 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Nja den gör jag nog inte om.

Anna

2020-10-11

Håller med om att det mer är en soppa. Jättegod! Vi gjorde med vinmarinerade musslor, det blev jättebra!

Martina

2009-03-20

jättegod. skulle dock säga att det är en soppa snarare än en gryta.

Therese

2009-02-24

Testa liknande recept

Plockig skaldjursgryta med rostade grönsaker
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig skaldjurspasta
Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med musselsås express
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtig fiskgryta med vongolemusslor och grillat bröd
Betyg 3.8 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga