Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskgryta med majs och musslor

Denna härliga fiskrätt kommer bli mycket uppskattad både av stora och små. Koka ihop grönsaker, purjolök, fiskfond och grädde som du mixar slätt före du lägger ner fisk, majs och lyxiga musslor i grytan. Servera med lite bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och rotselleri och skär i cm-stora bitar. Ansa och skär purjolök i cm-tjocka skivor. Fräs detta i smör i 1-2 minuter på medelvärme. Häll på vatten, konc fiskfond och matlagningsgrädde. Låt koka i ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Ta från värmen och mixa slät med stavmixer.
  2. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Tillsätt ev lite mer vatten. Lägg i skinn- och benfri laxfilé skuren i 2-3 cm stora bitar och 1 liten burk majs. Sjud ca 3 minuter.
  3. Lägg i avrunna musslor och låt dem bli varma. Servera gärna med bröd.

För alla

Glutenfri.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden. Använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden. Byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g potatis
  • 200 g rotselleri
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk smör
  • 6 dl vatten
  • 3 msk konc fiskfond
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 300 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 liten burk majs (à 200 g)
  • 1 burk avrunna musslor (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?