Krämig skaldjurspasta
Utmana dig själv och tillaga den här luxuösa pastan! Du sveper in den tjocka bandpastan i en krämig ljuvlig sås med de läckra skaldjuren musslor, kräftstjärtar och räkor.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
Ingredienser
4 portioner
400 g parpardelle bandpasta (torkad)
3 - 3 1/2 l vatten
1 msk salt
Sås
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
1 msk smör
rivet skal från 1/2 citron
1 dl vitt vin
1 msk konc fiskfond eller fiskbuljongtärning (1 msk fiskfond motsvarar en buljongtärning)
4 dl vatten
1 dl visp-/ mellangrädde eller crème fraiche
1/2 dl hackad bladpersilja
1/2 kruka dragon
1 dl finplockad dill
1/2 dl finhackad gräslök
500 g green shell- musslor eller blåmusslor
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
500 g räkor med skal
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2394 KJ / 573 kCal
Fett13 g
Salt7 g
Kolhydrater80 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför går det inte att skriva ut?
Göran
2022-09-23Hej Göran! Du kan skriva ut receptet när du besöker receptet på ica.se. Klicka på den runda cirkeln med tre prickar så får du upp alternativet för att skriva ut receptet. Du kan även välja snabbkommandot ctrl + p på ditt tangentbord för att skriva ut receptet. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-09-23Härlig smak på såsen! Vi använde endast kräftstjärtar vilket blev mycket bra! Tillsatte en tsk majsena för att få såsen lite tjockare!
Gunvor
2020-05-11Det blev riktigt gott. Jag använde vispgrädde, lite mindre dragon och så tillsatte jag lite mer än en halv paket philadelphiaost naturell. Riktigt krämig o nice. ☺️
Fredrik
2020-01-03