Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Krämig skaldjurspasta

Utmana dig själv och tillaga den här luxuösa pastan! Du sveper in den tjocka bandpastan i en krämig ljuvlig sås med de läckra skaldjuren musslor, kräftstjärtar och räkor.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp pastavatten, salta och lägg i pastan. Koka enligt anvisning på förpackning.
  2. Sås: Fräs finhackad vitlök och schalottenlök i smöret utan att de får färg. Tillsätt citronskal och koka ihop med vin någon minut. Häll i buljong och vatten och koka ihop ytterligare någon minut. Tillsätt grädden/crème fraichen och koka ihop till hälften.
  3. Finhacka örterna. Lägg i dessa tillsammans med musslorna. Koka under lock tills musslorna öppnat sig.
  4. Tillsätt avrunna kräftstjärtar och skalade räkor. Ta av kastrullen från plattan och arbeta ihop såsen med skaldjuren.
  5. Blanda den varma nykokta pastan med sås och skaldjur. Lägg upp på en tallrik och ta ett par tag med svartpepparkvarnen. Toppa eventuellt med lite parmesanost.

För alla 

Läs noga ingredienserna på fonden eller buljongtärningen. Rätten innehåller gluten, laktos, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj specialpasta utan gluten.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E-1105, Lysozym, t ex "orginal-parmesanen" Parmigiano-Reggiano eller använd svensk lagrad ost.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja. Byt till använd mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja) och mjölkfri gräddprodukt från Oatly eller Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g parpardelle bandpasta (torkad)
  • 3 1/2 l vatten
  • 1 msk salt
Sås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • rivet skal från 1/2 citron
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk konc fiskfond eller fiskbuljongtärning (1 msk fiskfond motsvarar en buljongtärning)
  • 4 dl vatten
  • 1 dl visp-/ mellangrädde eller crème fraiche
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 1/2 kruka dragon
  • 1 dl finplockad dill
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 500 g green shell- musslor eller blåmusslor
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 500 g räkor med skal
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2520 kJ / 600 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden