Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Prästost- och krondillsröra

Prästost- och krondillsröra är ett gott komplement till grytor och soppor med sin milda krämighet. Röran som du blandar av ägg, crème fraiche och olja får en fyllig smak med den rivna prästosten och en fin avslutning med färsk dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa äggula, färskpressad citronjuice, riven prästost och krondill med stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt olja droppvis samtidigt som du fortsätter att mixa.
  2. Blanda i crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Serveras gärna till Trädgårdhs fiskgryta med musslor.


För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 dl
  • 1 äggula
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk riven extralagrad prästost
  • 2 msk krondill (det som är ytterst) eller hackad dill
  • 1 dl neutral olja, t ex solrosolja
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?