Chili- och saffransaioli

Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
4
Chili- och saffransaioli

Chili- och saffransaioli är ett tillbehör med lite sting, som du med fördel använder till grillat, eller varför inte som dip till grönsakerna. Aiolin som har crème fraiche i basen får smak och färg av limejuice och saffran.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Chili- och saffransaioli

Ingredienser

1,5 dl
1/2 urkärnad och hackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 msk färskpressad limejuice
1 äggula
1/2 dl neutral olja, t ex solrosolja
1/2 dl olivolja
2 msk crème fraiche
1 krm salt
1/2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Vart är vitlöken? Om det ska vara en aioli är det vitlök i. Annars blir det ju bara en smaksatt majonnäs? :)

Matilda

2021-03-13

Tyckte inte alls om smaken. Den var sur.

Jonas

2013-03-03

Hej! Vi "missade" tyvärr det men har nu kompletterat med 0,5 dl olivolja som det ska vara. Lycka till!

Redaktionen

2011-03-18

Testa liknande recept

Saffransceviche
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lime- och chilismör
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad majs med vispat limesmör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatsoppa med chili och aprikoser
Betyg 3.8 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Melongazpacho
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ananassalsa
Betyg 3.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga