Chili- och saffransaioli

Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
4
Chili- och saffransaioli

Chili- och saffransaioli är ett tillbehör med lite sting, som du med fördel använder till grillat, eller varför inte som dip till grönsakerna. Aiolin som har crème fraiche i basen får smak och färg av limejuice och saffran.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Chili- och saffransaioli

Ingredienser

1 1/2 dl
1/2   urkärnad och hackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1   paket saffran (à 1/2 g)
1 msk  färskpressad limejuice
1   äggula
1/2 dl  neutral olja, t ex solrosolja
1/2 dl  olivolja
2 msk  crème fraiche
1 krm  salt
1/2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. 
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Vart är vitlöken? Om det ska vara en aioli är det vitlök i. Annars blir det ju bara en smaksatt majonnäs? :)

Matilda

2021-03-13

Tyckte inte alls om smaken. Den var sur.

Jonas

2013-03-03

Hej! Vi "missade" tyvärr det men har nu kompletterat med 0,5 dl olivolja som det ska vara. Lycka till!

Redaktionen

2011-03-18

Testa liknande recept

Kycklingvingar med saffran och chili
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga kycklingspett med saffran
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fiskgryta med saffran och aioli
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransräkor på kronärtskockor
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetskaka med saffransglasyr
Betyg 4.2 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rouille
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga