Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Chili- och saffransaioli

Chili- och saffransaioli är ett tillbehör med lite sting, som du med fördel använder till grillat, eller varför inte som dip till grönsakerna. Aiolin som har crème fraiche i basen får smak och färg av limejuice och saffran.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa urkärnad och hackad chilifrukt, t ex spansk peppar, saffran, färskpressad limejuice och äggula med stavmixer eller i en matberedare.
  2. Tillsätt olja, och olivolja droppvis samtidigt som du fortsätter att mixa. Blanda i crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Serveras gärna till mustiga Trädgårdhs fiskgryta med musslor.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. 
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 dl
  • 1/2 urkärnad och hackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 äggula
  • 1/2 dl neutral olja, t ex solrosolja
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan