Chili- och saffransaioli

11
4
Chili- och saffransaioli

Chili- och saffransaioli är ett tillbehör med lite sting, som du med fördel använder till grillat, eller varför inte som dip till grönsakerna. Aiolin som har crème fraiche i basen får smak och färg av limejuice och saffran.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Chili- och saffransaioli

Ingredienser

1 1/2 dl
1/2 urkärnad och hackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 msk färskpressad limejuice
1 äggula
1/2 dl neutral olja, t ex solrosolja
1/2 dl olivolja
2 msk crème fraiche
1 krm salt
1/2 krm peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. 
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Matilda

2021-03-13

Vart är vitlöken? Om det ska vara en aioli är det vitlök i. Annars blir det ju bara en smaksatt majonnäs? :)

Jonas

2013-03-03

Tyckte inte alls om smaken. Den var sur.

Redaktionen

2011-03-18

Hej! Vi "missade" tyvärr det men har nu kompletterat med 0,5 dl olivolja som det ska vara. Lycka till!