Chili- och saffransaioli
Chili- och saffransaioli är ett tillbehör med lite sting, som du med fördel använder till grillat, eller varför inte som dip till grönsakerna. Aiolin som har crème fraiche i basen får smak och färg av limejuice och saffran.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
1,5 dl
1/2 urkärnad och hackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 msk färskpressad limejuice
1 äggula
1/2 dl neutral olja, t ex solrosolja
1/2 dl olivolja
2 msk crème fraiche
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vart är vitlöken? Om det ska vara en aioli är det vitlök i. Annars blir det ju bara en smaksatt majonnäs? :)
Matilda
2021-03-13Tyckte inte alls om smaken. Den var sur.
Jonas
2013-03-03Hej! Vi "missade" tyvärr det men har nu kompletterat med 0,5 dl olivolja som det ska vara. Lycka till!
Redaktionen
2011-03-18