Plockig skaldjursgryta med rostade grönsaker

0
0
Plockig skaldjursgryta med rostade grönsaker

Plockig skaldjursgryta med rostade grönsaker är precis som namnet säger en matig grytbas med räkor, musslor, fänkål och paprika. Koka ihop din mumsiga gryta med saffransmak och bjud på den varm med nygräddat bröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2011

Plockig skaldjursgryta med rostade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Rostade grönsaker

1 fänkål
2 röda paprikor
1 msk olivolja
1/2 tsk salt

Grytbas

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 - 2 1/2 potatisar
200 g rotselleri
1 paket saffran
2 msk olivolja
2 burkar krossade tomater
1 tsk socker
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

Till servering

4 minibaguetter
200 g frysta, tinade räkor utan skal
2 burkar musslor (à 225 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och brödet. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: uteslut majonnäsen.

Gör så här

Tips

Servera gärna med en snabbgjord aioli på majonnäs och pressad vitlök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer