Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Plockig skaldjursgryta med rostade grönsaker

Plockig skaldjursgryta med rostade grönsaker är precis som namnet säger en matig grytbas med räkor, musslor, fänkål och paprika. Koka ihop din mumsiga gryta med saffransmak och bjud på den varm med nygräddat bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Grönsaker: Skär bort ev fula partier från fänkålen. Dela den på mitten och strimla tunt. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Lägg fänkål och paprika på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och krydda med salt. Blanda runt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter. Gör resten under tiden.
  3. Grytbas: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatis och rotselleri i ca 2 cm stora tärningar.
  4. Fräs lök, vitlök och saffran i olja ca 3 minuter i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt potatis och rotselleri och låt fräsa ytterligare ca 3 minuter. Rör då och då. Tillsätt krossade tomater, socker, vatten och smulade buljongtärningar eller fond. Låt koka ca 15 minuter under lock tills potatis och rotselleri är mjuka.
  5. Till servering: Värm bröden enligt anvisning på förpackningen och häll av musslorna.
  6. Servera grytan med räkor, musslor, rostade grönsaker och nygräddat bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och brödet. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: uteslut majonnäsen.

Tips

Servera gärna med en snabbgjord aioli på majonnäs och pressad vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostade grönsaker
  • 1 fänkål
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
Grytbas
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 potatisar
  • 200 g rotselleri
  • 1 paket saffran
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 tsk socker
  • 4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Till servering
  • 4 minibaguetter
  • 200 g frysta, tinade räkor utan skal
  • 2 burkar musslor (à 225 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?