Plockig skaldjursgryta med rostade grönsaker
Plockig skaldjursgryta med rostade grönsaker är precis som namnet säger en matig grytbas med räkor, musslor, fänkål och paprika. Koka ihop din mumsiga gryta med saffransmak och bjud på den varm med nygräddat bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2011
Ingredienser
4 portioner
Rostade grönsaker
1 fänkål
2 röda paprikor
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
Grytbas
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 - 2 1/2 potatisar
200 g rotselleri
1 paket saffran
2 msk olivolja
2 burkar krossade tomater
1 tsk socker
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Till servering
4 minibaguetter
200 g frysta, tinade räkor utan skal
2 burkar musslor (à 225 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och brödet. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: uteslut majonnäsen.
Gör så här
Tips
Servera gärna med en snabbgjord aioli på majonnäs och pressad vitlök.
Har du lagat receptet?
Kommentarer