Skaldjurspaella i långpanna | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Skaldjurspaella i långpanna

Denna skaldjurspaella i långpanna är en smakfull och inspirerande varmrätt. Bläckfisk, räkor och blåmusslor blir extra smakrika tack vare lagerblad, hummerfond och vitt vin. Saffran gör arborioriset extra gott och färgglatt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Fräs löken glansig i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt paprika, vitlök och tomat. Låt sjuda i 5-10 minuter. Rör ner riset, ställ åt sidan.
  4. Koka upp vatten, fonder och vin samt saffran, lagerblad, salt och peppar.
  5. Skrubba och skölj musslorna. Lägg ner dem i buljongen och koka tills de öppnar sig. Ta upp med hålslev. Lägg åt sidan och täck med folie.
  6. Häll risblandningen i en stor långpanna (ca 30 x 40 cm, för 4 port) med kant. Häll över buljongen och blanda försiktigt.
  7. Ställ in långpannan i ugnen. Låt koka tills riset är mjukt, ca 50 minuter. Tillsätt bläckfisken när 10 minuter återstår.
  8. När riset är nästan klart, tillsätt musslorna och räkorna. Ta ut och täck med plåt eller smörpapper och låt vila 10 minuter före servering. Garnera gärna med finskuren gräslök.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och äggfri.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk hela stora tomater eller körsbärstomater (à ca 400 g)
  • 400 g ris (aborio eller annat rundkornigt ris)
  • 8 dl vatten
  • 2 msk konc fiskfond
  • 2 msk konc hummerfond
  • 2 dl vitt vin
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 kg blåmusslor (1 kg motsvarar 1 nät)
  • 500 g bläckfisk (fryst, tinad)
  • 400 g räkor med skal
Lägg till i inköpslistan