Skaldjurspaella i långpanna
Denna skaldjurspaella i långpanna är en smakfull och inspirerande varmrätt. Bläckfisk, räkor och blåmusslor blir extra smakrika tack vare lagerblad, hummerfond och vitt vin. Saffran gör arborioriset extra gott och färgglatt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk hela stora tomater eller körsbärstomater (à ca 400 g)
400 g ris (aborio eller annat rundkornigt ris)
8 dl vatten
2 msk konc fiskfond
2 msk konc hummerfond
2 dl vitt vin
1 påse saffran (à 1/2 g)
2 lagerblad
2 tsk salt
2 krm peppar
1 kg blåmusslor (1 kg motsvarar 1 nät)
500 g bläckfisk (fryst, tinad)
400 g räkor med skal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett mycket bra recept. Men hoppa inte över steget med musslorna. Musselskalen tillför buljongen mycket smak och rätten blir inte alls lika god utan.
Hans
2020-08-29Bättre än det mesta som serveras i Spanien! Smak av medelhavet!
Fredrik
2019-09-27Enklare som sagt med frysta musslor om man har bråttom Men jag vill prova att göra det med spaguetti liknande en fideua.
Teresa
2015-02-12