Skaldjurspaella i långpanna

36
4
Skaldjurspaella i långpanna

Denna skaldjurspaella i långpanna är en smakfull och inspirerande varmrätt. Bläckfisk, räkor och blåmusslor blir extra smakrika tack vare lagerblad, hummerfond och vitt vin. Saffran gör arborioriset extra gott och färgglatt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Skaldjurspaella i långpanna

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk hela stora tomater eller körsbärstomater (à ca 400 g)
400 g ris (aborio eller annat rundkornigt ris)
8 dl vatten
2 msk konc fiskfond
2 msk konc hummerfond
2 dl vitt vin
1 påse saffran (à 1/2 g)
2 lagerblad
2 tsk salt
2 krm peppar
1 kg blåmusslor (1 kg motsvarar 1 nät)
500 g bläckfisk (fryst, tinad)
400 g räkor med skal

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och äggfri.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Hans

2020-08-29

Ett mycket bra recept. Men hoppa inte över steget med musslorna. Musselskalen tillför buljongen mycket smak och rätten blir inte alls lika god utan.

Fredrik

2019-09-27

Bättre än det mesta som serveras i Spanien! Smak av medelhavet!

Teresa

2015-02-12

Enklare som sagt med frysta musslor om man har bråttom Men jag vill prova att göra det med spaguetti liknande en fideua.