Tortellini med kronärtskocka och tomat
Den här italienska pastarätten med tortellini, färdig tomatsås med vitlök och kronärtskockshjärtan kräver inte mycket av din tid i köket. Servera den med ruccola och riven parmesan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012
Ingredienser
4 portioner
2 förp tortellini med pesto (à 250 g)
1/2 purjolök
1 msk olja
1 förp pastasås (tomat och vitlök, à 690 g)
1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
65 g rucola
50 g riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1667 KJ / 397 kCal
Fett15 g
Salt4 g
Kolhydrater46 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott och enkelt! Det fanns ingen tortellini med pesto när vi handlade så den lade jag i såsen istället. Funkade bra det också. Kommer att göra varianter av denna rätt.
Berit
2012-02-27Mycket gott om du vill äta vegetariskt! Nästa gång byter jag ut den fyllda pastan mot gorgonzolasmak!
Lisa
2012-02-23Lättlagat och smaklig mat
Ann-cathrin
2012-02-18