Paprikapasta med bönor och ruccola

9
1 Klimatsmart
Paprikapasta med bönor och ruccola

Underbar vegetarisk paprikapasta, med intensiv smak av paprikacrème, imponerar på vilken italiensk farmor som helst. Den här pastan både mättar magen och får smaklökarna att sjunga.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016

Paprikapasta med bönor och ruccola

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna penne rigate)
150 g
haricots verts
1
förp stora vita bönor (à 380 g)
1
burk marinerade kronärtskockshjärtan (à 285 g)
1/2
kruka persilja
1/2 dl
soltorkade tomater
130 g
paprikacrème
-
salt och peppar
65 g
rucola

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Sofia

2020-01-18

Jag blandade också i lite röd pesto och lite soltorkade tomater creme för mer smak. God och enkel rätt som mättar. Skulle nog vara väldigt gott att toppa med lite fetaost!

Näringsvärde per portion

Energi 2903 KJ / 696 kCal
Fett 37 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 67 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept