Paprikapasta med bönor och ruccola
Underbar vegetarisk paprikapasta, med intensiv smak av paprikacrème, imponerar på vilken italiensk farmor som helst. Den här pastan både mättar magen och får smaklökarna att sjunga.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne rigate)
150 g haricots verts (bönor)
1 förp stora vita bönor (à 380 g)
1 burk marinerade kronärtskockshjärtan (à 285 g)
1/2 kruka persilja
1/2 dl soltorkade tomater
130 g paprikacrème
salt
peppar
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2903 KJ / 696 kCal
Fett37 g
Salt1.5 g
Kolhydrater67 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag blandade också i lite röd pesto och lite soltorkade tomater creme för mer smak. God och enkel rätt som mättar. Skulle nog vara väldigt gott att toppa med lite fetaost!
Sofia
2020-01-18