Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Paprikapasta med bönor och ruccola

Underbar vegetarisk paprikapasta, med intensiv smak av paprikacrème, imponerar på vilken italiensk farmor som helst. Den här pastan både mättar magen och får smaklökarna att sjunga.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa bönorna och koka dem med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  3. Häll av de vita bönorna, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Låt kronärtskockorna rinna av.
  4. Hacka persiljan och strimla tomaterna.
  5. Blanda pastan med paprikacrèmen och övriga ingredienser utom ruccolan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera och toppa med ruccolan.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna penne rigate)
  • 150 g haricots verts
  • 1 förp stora vita bönor (à 380 g)
  • 1 burk marinerade kronärtskockshjärtan (à 285 g)
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 dl soltorkade tomater
  • 130 g paprikacrème
  • salt och peppar
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2903 kJ / 696 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer