Paprikapasta med bönor och ruccola
![Paprikapasta med bönor och ruccola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_139371/cf_259/paprikapasta_med_bonor_och_ruccola.jpg)
Underbar vegetarisk paprikapasta, med intensiv smak av paprikacrème, imponerar på vilken italiensk farmor som helst. Den här pastan både mättar magen och får smaklökarna att sjunga.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016
![Paprikapasta med bönor och ruccola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_139371/cf_259/paprikapasta_med_bonor_och_ruccola.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne rigate)
150 g haricots verts (bönor)
1 förp stora vita bönor (à 380 g)
1 burk marinerade kronärtskockshjärtan (à 285 g)
1/2 kruka persilja
1/2 dl soltorkade tomater
130 g paprikacrème
salt och peppar
65 g rucola
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2903 KJ / 696 kCal
Fett37 g
Salt1.5 g
Kolhydrater67 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag blandade också i lite röd pesto och lite soltorkade tomater creme för mer smak. God och enkel rätt som mättar. Skulle nog vara väldigt gott att toppa med lite fetaost!
Sofia
2020-01-18