Paprikapasta med bönor och ruccola

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
1Klimatsmart
Paprikapasta med bönor och ruccola

Underbar vegetarisk paprikapasta, med intensiv smak av paprikacrème, imponerar på vilken italiensk farmor som helst. Den här pastan både mättar magen och får smaklökarna att sjunga.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2016

Paprikapasta med bönor och ruccola

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna penne rigate)
150 g haricots verts (bönor)
1 förp stora vita bönor (à 380 g)
1 burk marinerade kronärtskockshjärtan (à 285 g)
1/2 kruka persilja
1/2 dl soltorkade tomater
130 g paprikacrème
salt
peppar
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Jag blandade också i lite röd pesto och lite soltorkade tomater creme för mer smak. God och enkel rätt som mättar. Skulle nog vara väldigt gott att toppa med lite fetaost!

Sofia

2020-01-18

Näringsvärde per portion

Energi2903 KJ / 696 kCal
Fett37 g
Salt1.5 g
Kolhydrater67 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tortellinisoppa med kronärtskocka
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med kronärtskockor och rimmat fläsk
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig paprikapasta med kronärtskockor
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta pesto med kronärtskockor
Betyg 4.2 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm sallad på marinerade kronärtskockor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Röra på kronärtskockshjärtan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga