Italiensk kycklingsoppa
Denna italienska kycklingsoppa med tortellini och paprika brukar bli mycket uppskattad! Toppa den goda soppan med soltorkade tomater, parmesanost och färsk basilika. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfilé (bröst eller lårfilé)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 förp paprikamix (à 300 g, gärna röd och gul)
1 msk olivolja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar eller motsvarande mängd kycklingfond
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron (eller vinäger)
1 krm svartpeppar
1 förp färsk tortellini med ricotta och spenat (à ca 250 g)
salt
4 soltorkade tomater
1/2 kruka basilika
1 dl grovriven eller hyvlad parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1491 KJ / 356 kCal
Fett12 g
Salt4.8 g
Kolhydrater26 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god
Clifford
2024-10-17Jättebra recept! Min familj gillar extra smak så jag kryddade även med paprika, torkad basilika och chilipeppar i soppan. Alla tog flera gånger!
Eva-lisa
2024-10-14Toppen! Vi uteslöt pastan och lade i lite mozzarella i stället! Andra gången vi gjorde den hade vi ingen färsk paprika hemma men vi tog grillad på burk och det blev minst lika gott!!
Lillemor
2023-01-19