Italiensk kycklingsoppa

54
19
Italiensk kycklingsoppa

Denna färggranna, italienska kycklingsoppa brukar bli mycket uppskattad! Låt fräst lök och paprika koka upp i buljong, tomatpuré, citron och peppar och lägg sedan ner kyckling och tortellini. Avnjut din goda soppa toppad av tomater, basilika och ost.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000

Italiensk kycklingsoppa

Ingredienser

4 portioner
400 g kycklingfilé (bröst eller lårfilé)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
1 msk olivolja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar eller kycklingfond (2 tärningar motsvarar 4 msk kycklingfond)
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron (eller vinäger)
1 krm svartpeppar
1 förp färsk tortellini med ost eller pesto (à ca 250 g)
salt
4 soltorkade, marinerade tomater
1 kruka basilika
1/2 dl grovriven eller hyvlad parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Lillemor

2023-01-19

Toppen! Vi uteslöt pastan och lade i lite mozzarella i stället! Andra gången vi gjorde den hade vi ingen färsk paprika hemma men vi tog grillad på burk och det blev minst lika gott!!

Annika

2022-11-29

Mycket god.

Ann-margret

2017-09-24

Jag tycker att det blir godare om pastan kokas för sig, och sedan läggs i soppskålen innan soppan hälls över. Det blir bättre konsistens på pastan.

Näringsvärde per portion

Energi 1382 KJ / 330 kCal
Fett 11 g
Salt 3 g
Kolhydrater 24 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden