Krämig sallad med kronärtskockor och soltorkade tomater

1
0
Krämig sallad med kronärtskockor och soltorkade tomater

Sommarsallad med kronärtskockor, haricots verts, lök och vitlök i en sås av smetana och kräm på soltorkade tomater. Servera gärna till grillfilé kalkon med couscous och ruccola. Eller till det du råkar grilla just idag – gott tillbehör till det mesta grillat.

Krämig sallad med kronärtskockor och soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner
1 burk marinerade kronärtskockor (à ca 300 g)
150 g haricots verts (bönor)
1 silverlök
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
2 msk crème av soltorkad tomat
flingsalt
svartpeppar

Till servering

Grillfilé kalkon
couscous
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på crèmen. I övrigt är salladen fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2709 KJ / 645 kCal
Fett 272 g
Kolhydrater 552 g
Protein 400 g
Läs mer om näringsvärden