Krämig sallad med kronärtskockor och soltorkade tomater | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig sallad med kronärtskockor och soltorkade tomater

Sommarsallad med kronärtskockor, haricots verts, lök och vitlök i en sås av smetana och kräm på soltorkade tomater. Servera gärna till grillfilé kalkon med couscous och ruccola. Eller till det du råkar grilla just idag – gott tillbehör till det mesta grillat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av kronärtskockorna och låt de rinna av.
  2. Koka haricots vertsen mjuka i saltat vatten. Häll av dem och spola dem kalla.
  3. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  4. Rör ihop smetana och tomatcrème. Blanda i kronärtskockor, haricots verts, lök och vitlök. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera med Grillfilé Kalkon och kokt couscous blandat med ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på crèmen. I övrigt är salladen fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk marinerade kronärtskockor (à ca 300 g)
  • 150 g haricots verts
  • 1 silverlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl smetana
  • 2 msk crème av soltorkad tomat
  • flingsalt
  • svartpeppar
Till servering
  • Grillfilé kalkon
  • couscous
  • ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2709 kJ / 645 kCal