Kycklingbuljong

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
2
Kycklingbuljong

Koka egen buljong på hel kyckling! Att göra hemgjord buljong är lite tidskrävande men inte speciellt svårt och ett bra sätt att ta vara på hela kycklingen. Koka kyckling med lök och vitlök, sila av och vips har du egen buljong som är en mild bas till många rätter.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Kycklingbuljong

Ingredienser

2 liter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 hel kyckling (à ca 1 kg)
2 1/2 l vatten
ev salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Hej, i Buffetidningen ( 01 2024 ) står att det blir ca 2 liter buljong men man kokar kycklingen i 2,5 liter vatten, plus lök och vitlök. Har nu kokat i tre timmar och buljongen smakar så gott som ingenting. Testat att salta i två dl, det smakar saltvatten.. Ingredienserna inköpta på Ica. Hur är er smakidè här?

Pia

2024-02-12

I tipset har ni skrivit att man kan ha i 1/2 av något men glömt skriva ut ingrediensen

Maria

2024-02-03

Tack Maria för din fråga! Vi hade bara råkat skriva in en extra mängd. Nu är det korrigerat. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-02-05

Testa liknande recept

Färdiggrillad kyckling med dragonsås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chicken paneng curry
Betyg 3.9 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig persiljekyckling med sparris
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacostekt snabbfilé med majs och vitlöksfil
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bacon- och kycklingsås med linguini
Betyg 4.2 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med couscous och tandooriyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga