Kycklingbuljong
Koka egen buljong på hel kyckling! Att göra hemgjord buljong är lite tidskrävande men inte speciellt svårt och ett bra sätt att ta vara på hela kycklingen. Koka kyckling med lök och vitlök, sila av och vips har du egen buljong som är en mild bas till många rätter.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
2 liter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 hel kyckling (à ca 1 kg)
2 1/2 l vatten
ev salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, i Buffetidningen ( 01 2024 ) står att det blir ca 2 liter buljong men man kokar kycklingen i 2,5 liter vatten, plus lök och vitlök. Har nu kokat i tre timmar och buljongen smakar så gott som ingenting. Testat att salta i två dl, det smakar saltvatten.. Ingredienserna inköpta på Ica. Hur är er smakidè här?
Pia
2024-02-12I tipset har ni skrivit att man kan ha i 1/2 av något men glömt skriva ut ingrediensen
Maria
2024-02-03Tack Maria för din fråga! Vi hade bara råkat skriva in en extra mängd. Nu är det korrigerat. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-02-05