Tortellinisoppa med kronärtskocka

Tortellini är en perfekt vardagshjälte att ta till när tiden är knapp och magen kurrar. Här serveras de små pastaknytena med kronärtskockshjärtan, soltorkad tomat och persilja i en värmande buljong.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
3 msk konc kycklingfond (eller se tips för hemgjord buljong)
10 dl vatten
1 dl strimlad soltorkad tomat
salt
svartpeppar
500 g färsk tortellini (gärna med ost)
2 msk finhackad persilja
1 dl riven parmesan (eller annan hårdost)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2066 KJ / 491 kCal
Fett15.7 g
Salt4.34 g
Kolhydrater64 g
Protein19.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stStämmer verkligen den här kaloriuträkningen? Bara tortellinin är ju mer kalorier per portion än det ni skrivit?
Cecilia
Den blev väldigt god! Men nästa gång ökar vi mängden buljong med minst 50%, kanske dubblar tom. La också till lite kantarellfond och näringsjäst i buljongen för ännu mer umami.
Rebecca
Mycket gott och snabbt. Körde med både soltorkade tomater i olja och kronärtskocka i olja (hittade inte annat?) och tyckte inte det blev syrligt alls! Behövdes inget extra salt.
Cornelia