Tagliatelle med kronärtskockor och salamikrisp

11
3
Tagliatelle med kronärtskockor och salamikrisp

Tagliatelle med kronärtskockor och salamikrisp är en smakrik pastarätt som du snabbt lagar till lunch. Tagliatellen blandas med tapenade och läggs upp på tallrik med stekt kronärtskocka och tomat. Toppa med härligt krispiga strimlor av stekt salami.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Tagliatelle med kronärtskockor och salamikrisp

Ingredienser

4 portioner
150 g italiensk salami (gärna i tunna skivor)
mild olivolja till stekning
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 msk finhackad vitlök
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 kruka kruspersilja
350 - 400 g färsk linguine eller tagliatelle
1/2 burk svart tapenad (à 200 g)
ev riven parmesan till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör mjölkfri: byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Spröd grönsallad smaksatt med olivolja, citronjuice och rostade pinjenötter passar bra till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Katharina

2018-11-09

Ett lättlagat recept där kronärtskockshjärtan och tomater skapar fräschör åt de salta och lite feta ingredienserna

Åke

2010-08-21

Super gott

Marianne

2008-03-10

Det här var jättegott, jag kommer absolut att göra det igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2304 KJ / 551 kCal
Läs mer om näringsvärden