Tagliatelle med kronärtskockor och salamikrisp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tagliatelle med kronärtskockor och salamikrisp

Tagliatelle med kronärtskockor och salamikrisp är en smakrik pastarätt som du snabbt lagar till lunch. Tagliatellen blandas med tapenade och läggs upp på tallrik med stekt kronärtskocka och tomat. Toppa med härligt krispiga strimlor av stekt salami.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär salamin i tunna strimlor. Stek dem i het panna med olivolja tills de blivit krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Häll av kronärtskockorna. Skär dem i bitar. Hetta upp en stekpanna. Lägg i tomaterna och låt dem ta färg runt om.
  3. Sänk värmen. Tillsätt lite olivolja, vitlök och kronärtskockorna. Smaka av med saltet och pepparn. Hacka persiljan och blanda i.
  4. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Rör ner tapenaden. Smaka ev av med salt och peppar.
  5. Lägg upp pastan och fördela tomater och skockor ovanpå. Toppa med salamikrisp. Servera gärna med riven parmesan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör mjölkfri: byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Spröd grönsallad smaksatt med olivolja, citronjuice och rostade pinjenötter passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g italiensk salami (gärna i tunna skivor)
  • mild olivolja till stekning
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 kruka kruspersilja
  • 400 g färsk linguine eller tagliatelle
  • 1/2 burk svart tapenad (à 200 g)
  • ev riven parmesanost till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2304 kJ / 551 kCal
Läs mer om näringsvärden