Tagliatelle med kronärtskockor och salamikrisp
Tagliatelle med kronärtskockor och salamikrisp är en smakrik pastarätt som du snabbt lagar till lunch. Tagliatellen blandas med tapenade och läggs upp på tallrik med stekt kronärtskocka och tomat. Toppa med härligt krispiga strimlor av stekt salami.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008
Ingredienser
4 portioner
150 g italiensk salami (gärna i tunna skivor)
mild olivolja till stekning
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 msk finhackad vitlök
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 kruka kruspersilja
350 - 400 g färsk linguine eller tagliatelle
1/2 burk svart tapenad (à 200 g)
ev riven parmesan till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör mjölkfri: byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Spröd grönsallad smaksatt med olivolja, citronjuice och rostade pinjenötter passar bra till.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2304 KJ / 551 kCal
Kommentarer
Ett lättlagat recept där kronärtskockshjärtan och tomater skapar fräschör åt de salta och lite feta ingredienserna
Katharina
2018-11-09Super gott
Åke
2010-08-21Det här var jättegott, jag kommer absolut att göra det igen.
Marianne
2008-03-10