Ravioli med kronärtskocka och tomat

Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
4
Ravioli med kronärtskocka och tomat

En enkel, färggrann och mumsig pastarätt är denna ravioli med kronärtskocka och tomat. Raviolin, fylld med ricotta och spenat, passar fint ihop med pastasåsen som innehåller tomat, vitlök, purjolök och kronärtskockshjärtan. Servera med ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2013

Ravioli med kronärtskocka och tomat

Ingredienser

4 portioner
2   förpackningar (à 250 g) ravioli med ricotta och spenat
1/2   purjolök
1 msk  olja
690 g  pastasås tomat & vitlök
2 tsk  strösocker
390 g  kronärtskockshjärtan
65 g  rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på raviolin och pastasåsen. Rätten kan innehålla gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Ingen höjdare med köpt tomassås, smakar ketchup/tvål. Kanske provar med egengjord tomatsås. Nja, nej!

Ants

2013-03-17

Den var god och nästan godare dagen efter i matlådan, ska dock prova med annan fyllning i raviolin då barnen inte gillade ricotta och spenat fyllningen men ska absolut göras igen :)

Berit

2013-03-13

Hällde på lite grädde och riven ost. Gratinerade i ugn. Gott

Gunilla

2013-03-10

Näringsvärde per portion

Energi2036 KJ / 488 kCal
Fett17.6 g
Kolhydrater62.8 g
Protein14.5 g

Testa liknande recept

Tortellini med kronärtskocka och tomat
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronmarinerade kronärtskockor med ruccola
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestokryddad bönsallad
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gnocchi med tomat, grönpeppar, salvia och kronärtskocka
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nygrillad karré med getost och tomat
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kronärtskockspizza med ljummen fläskfilésallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga