Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Ravioli med kronärtskocka och tomat

En enkel, färggrann och mumsig pastarätt är denna ravioli med kronärtskocka och tomat. Raviolin, fylld med ricotta och spenat, passar fint ihop med pastasåsen som innehåller tomat, vitlök, purjolök och kronärtskockshjärtan. Servera med ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka raviolin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Stek den mjuk i oljan i en stekpanna.
  3. Häll pastasåsen över purjon och låt den koka upp. Tillsätt socker.
  4. Låt kronärtskockshjärtanen rinna av. Skär dem i bitar och lägg dem i såsen. Låt alltsammans bli varmt och blanda ner den väl avrunna raviolin i såsen.
  5. Servera med ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på raviolin och pastasåsen. Rätten kan innehålla gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förpackningar (à 250 g) ravioli med ricotta och spenat
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk olja
  • 690 g pastasås tomat & vitlök
  • 2 tsk strösocker
  • 390 g kronärtskockshjärtan
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2036 kJ / 488 kCal